Política

Bonig pregunta a Puig si considera "bo i prioritari" el pacte de Sánchez amb "els qui demanen els Països Catalans"

2 minuts

bonig ppcv

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha advertit "del perill que suposa per a la Comunitat Valenciana entregar el govern d'Espanya a ERC" i ha preguntat al president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig, "si continua considerant bo i prioritari el pacte amb els qui demanen els Països Catalans".

D'aquesta manera, a través d'un comunicat, Bonig ha preguntat a Puig "si, després d'escoltar les condicions imposades per ERC a (Pedro) Sánchez, continua considerant que el pacte de govern amb els independentistes és bo i prioritari, i si continua apostant per aquest pacte estable amb els quals volen trencar Espanya".

La presidenta 'popular' ha alertat "del perill que per a la Comunitat Valenciana suposa entregar el govern d'Espanya a ERC que ahir va expressar clarament que el seu objectiu és aconseguir la independència dels Països catalans, incloent-hi a la Comunitat Valenciana en el seu afany separatista dins d'aqueixos imaginaris".

En aquest sentit, Bonig ha assenyalat que "quan Puig parla de diàleg i asseure's a pactar amb els separatistes inclou a la nostra terra com a moneda de canvi en les negociacions amb aquests independentistes que, insistint en la via unilateral, pretenen acabar amb la sobirania nacional i actuar al marge de la Constitució i l'estat de dret".

Bonig ha assenyalat que "els valencians no volem continuar avergonyint-nos del nostre president, disposat a qualsevol ingerència de les ànsies expansionistes dels catalanistes en la nostra terra".

"Això no és tolerable en un 'president' que hauria de defensar aquesta terra en lloc de vendre-la. Li exigim que isca amb contundència, que defense la llibertat, la personalitat jurídica pròpia, la història, la cultura, la tradició de la Comunitat Valenciana. Ja està bé de tant de llenguatge buit", ha criticat.

En aquest sentit, ha assegurat que "els valencians volen un president que s'ocupe dels interessos dels valencians i que no estiga més preocupat en com eixir del garbull judicial de les presumptes irregularitats de les empreses dels seus germans que de gestionar". "És un president absent, ni compareix ni dóna la cara, ni assumeix responsabilitats polítiques i, la qual cosa és pitjor, ni defensa a la Comunitat Valenciana enfront dels atacs independentistes", ha manifestat.

"Còmplice DEL BLANQUEIG"

Bonig ha criticat també que, "encara que Puig no pinte res en l'àmbit nacional i no influïsca en absolut en el govern de Madrid de Sánchez, col·locant-se de costat d'Iceta, està sent còmplice directe del blanqueig del PSOE a ERC. No pot seguir amagat i callat, mirant cap a un altre costat".

Enfront d'això, la líder del PPCV ha defensat que "ara com ara, és el PP l'únic partit capaç de parar el procés de catalanització que els nacionalistes volen per a la Comunitat Valenciana". "Continuarem denunciant el procés de catalanització de la societat que duen a terme Podemos, Compromís i PSPV. Ximo Puig està més feble que mai, incapaç de dir res abans de res el que ens estem jugant per al nostre futur", ha conclòs.