Política

Bonig celebra el 10N perquè, extrapolat a la Comunitat Valenciana, podria governar amb Vox

Per a la líder popular aquests resultats són "un seriós avís al Botànic"

1 minut

bonig casado Carles Desfilis

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha celebrat els resultats aconseguits pels 'populars' a la regió i ha assenyalat que pocs mesos després del 28A els valencians han "donat un seriós avís a Puig, Oltra i Dalmau, al Botànic" perquè si s'extrapolaren les dades "hui la majoria absoluta la tindria el centredreta". No obstant això, aqueixa majoria absoluta seria impossible sense comptar amb el suport d'un partit allunyat del centre, l'ultradretà -i amb ideari falangista- Vox.

Així ho ha assegurat en declaracions en els mitjans des de la seu del PP a València, on ha comparegut poc abans de la mitjanit, després que Pablo Casado fera el propi a Madrid.

Bonig ha assegurat que els huit diputats aconseguits, un més que en les últimes, són "un magnífic resultat" i ha destacat que han sigut segona força amb el 23% dels vots i cinc punts més que el 28A, sent PP i Vox les úniques forces que pugen en la Comunitat i retallant distància amb el PSPV.

Al seu judici, s'ha demostrat que aquests comicis han sigut "inútils perquè al final el perdedor és el PSOE", que a Espanya perd tres diputats: "A Pedro Sánchez li ha eixit malament la seua política tacticista".

En clau valenciana, ha indicat que "es demostra que el PP és el partit de centredreta, l'única alternativa a Puig" i, de fet, aquest bloc de centredreta "ha guanyat les eleccions 17 a 15".

Això envia un missatge, ha dit, i és que els valencians "no volen les polítiques del Botànic" i si s'extrapolen les dades a unes autonòmiques, el centredreta tindria ara la majoria absoluta.

Bonig ha assegurat als seus votants que el PP "no els defraudarà i liderarà l'alternativa al Botànic". "Som l'autèntica alternativa", ha reiterat, i no permetran "el procés de catalanització del Botànic". S'ha mostrat "contenta" mentre que Puig i Oltra "molt contents no estaran".

Sobre l'ascens de Vox, ha indicat que negar-lo seria "no observar la realitat" i ha remarcat que el PP és un partit "de principis i valors".