Política

Bonig afirma que el PP defensarà la llibertat en les universitats del "biaix ideològic" de Puig contra les privades

2 minuts

bonig corts

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, s'ha compromés aquest divendres a defensar la llibertat en la universitat davant el "biaix ideològic" al que, al seu judici, està sotmetent el president de la Generalitat, Ximo Puig, als alumnes dels centres privats, en llevar-los "les beques o no deixar-los fer pràctiques" en hospitals públics.

Bonig s'ha reunit aquest divendres amb representants de diferents associacions universitàries de la Comunitat en la Facultat de Dret per a conéixer "les propostes" dels universitaris de cara a la redacció del programa electoral del PP de les pròximes eleccions autonòmiques.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que el PP tornarà a instaurar les beques per als estudiants de les universitats privades que el Govern de Puig ha llevat a pesar que els correspondrien pel seu nivell de renda i ha criticat que "no es deixe als estudiants de Medicina i Infermeria d'universitats privades fer pràctiques en hospitals públics a pesar que pares paguen també la sanitat pública i per tant tenen també dret a utilitzar-ho".

Bonig ha apuntat que fins ara s'havien fixat solament en "la nefasta política educativa de Puig i d'Oltra en la primària i secundària" però "no volen deixar una peça fonamental dins del sistema educatiu com és la universitat".

En aqueix sentit, ha afirmat que el PP està "a favor de la llibertat també en la universitat, de l'augment de les beques Erasmus, ja que encara que diga Puig que han pujat la realitat és que han destinat 2 milions menys per a les pràctiques que es donen en l'estranger per al perfeccionament d'idiomes".

De la mateixa manera, ha defensat que s'estenga l'anunci que un de cada cinc nous col·legis, el 80%, faça classes en anglés, al batxillerat i a la universitat. Així mateix, ha advocat per establir un nou marc laboral per a deslligar la docència amb la recerca.

Així, el PP proposarà a la Comunitat i a nivell estatal que els investigadors puguen dur a terme una carrera professional amb incentius fiscals a les empreses per a atraure a la inversió privada en innovació i en recerca perquè "el talent que hi ha en les universitats públiques i privades puga desenvolupar-se".

"LLIBERTAT I RECURSOS"

"Volem llibertat absoluta i un ensenyament de qualitat també en la pública, a la qual cal donar llibertat i recursos perquè infraestructures ja estan pràcticament totes perquè ho va fer la societat valenciana amb l'impuls dels governs del PP", ha assenyalat.

D'altra banda, la líder dels 'populars' valencians s'ha manifestat també sobre el tema de l'ensenyament plurilingüe per a reclamar al president del Govern, Pedro Sánchez, que no tanque la Comissió Bilateral que es va obrir a instàncies de l'Executiu del PP de Mariano Rajoy per a tractar la Llei de Plurilingüisme valenciana.

Bonig demana a Sánchez que "no tanque aqueixa comissió" i que "obligue a Puig a rectificar tot el seu projecte educatiu" d'acord al qual estableixen les resolucions del Tribunal Suprem.

En cas contrari, ha advertit que s'estarà "davant el mateix recorregut que van fer els nacionalistes catalans en incomplir reiteradament les sentències". "Açò és el que fa Puig, que és l'únic responsable, i el PSPV en una llei tractar de burlar el que els tribunals li han dit que és il·legal".

Per açò, ha afirmat que el PP "utilitzarà tots els instruments legals per a parar aquest xantatge lingüístic i posar ordre al caos en la política educativa". "Després, quan en 2019 arribem a la Generalitat, aplicarem el nostre programa que consisteix a donar llibertat a les famílies per a triar el col·legi i la llengua que volen", ha postil·lat.

Etiquetes: