Política

Bloc i País reclama democràcia interna i no centrar-se en el nom: "L'important no és si som Bloc o llibreta

1 minut

votacion-bloc

Bloc i País (BiP) exigeix més democràcia interna en el pròxim congrés del Bloc Nacionalista Valencià --formació integrada en Compromís-- i no centrar-se tant en el canvi de nom: "L'important no és si som Bloc o llibreta, és parlar del futur que volem per al nostre partit".

Així ho ha defensat el coordinador del corrent sobiranista, Vicent Fernández i Capella, respecte a la proposta de la ponència política i organitzativa del VIII Congrés del Bloc per a un possible canvi de nom de l'organització valencianista.

BiP creu que el canvi de nom no és una cosa prioritària i lamenta que el debat se centre "sempre en les qüestions accessòries". "Mentrestant, no tenim noves notícies sobre si Compromís serà una federació o no o quines iniciatives prendrem per a millorar la democràcia interna", ha subratllat el coordinador en un comunicat.

Per al corrent, sotmetre a una consulta telemàtica un hipotètic canvi de nom del Bloc "contrasta molt amb les negatives a posar tots els mitjans ja disponibles per a facilitar la participació de la militància en el congrés".

BiP recorda que votaran "en un parell de setmanes, en plenes Falles i Magdalena, del 14 al 21 de març, els noms que propose la ponència sense que hi haja hagut un debat previ". A això suma que la militància ha de sol·licitar la inscripció en el conclave "malgrat estar al dia en drets i deures" i que "es neguen mecanismes de participació telemàtica".

Per tot això, l'organització veu una "clara contradicció: es facilita l'accessori i es dificulta l'essencial". "Les coses no s'estan fent bé; anem a un congrés de refundació encobert, quan s'ha convocat com a ordinari, i la participació dels adherits a Compromís encara és una incògnita de com es resoldrà", ha advertit el coordinador.

Etiquetes: