Política

Big Buy: la primera empresa valenciana a implantar la jornada laboral de 32 horas

Labora està establint diàleg amb empreses valencianes per a plantejar la jornada laboral de 4 dies i millorar la productivitat en les empreses valencianes

1 minut

big buy

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha mantingut una reunió amb el gerent de l'empresa Big Buy, Salvador Esteve, una plataforma majorista de logística i tecnologia, pionera a implantar la jornada laboral de quatre dies en la nostra Comunitat.

Nomdedéu ha aprofitat aquesta visita per a explicar a Salvador Esteve el Programa de Racionalització de la jornada laboral i la millora de la productivitat en les empreses valencianes que, entre altres coses, proposa el suport públic per a la flexibilització horària.

Aquest programa d'ocupació té com a objectius millorar la productivitat, així com les condicions de seguretat i salut laboral de les empreses valencianes i el seu personal.

També permet ampliar les possibilitats de conciliació familiar per part de les persones treballadores del territori valencià a través de la reducció de desplaçaments, una major flexibilitat d'horaris i el guany d'hores no laborals.

Aquesta visita s'emmarca en la sèrie de trobades que està tenint el secretari autonòmic per a recaptar l'opinió d'empreses i agents socials sobre aquest projecte de la Generalitat. La setmana passada, va tenir una trobada amb el president de la CEV i els secretaris generals de CCOO-PV i UGT-PV juntament amb el conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent.

BigBuy, una de les primeres a incorporar la jornada reduïda

L'empresa BigBuy és una de les primeres companyies valencianes a incorporar aquesta estratègia laboral en el seu funcionament, apostant per una jornada laboral de 4 dies, major flexibilització horària, possibilitat de teletreball per al seu personal i jornades intensives, així com altres avantatges que milloren l'ambient laboral, com a espais comuns i d'oci, serveis de salut i esdeveniments organitzats.

Gràcies a les seves polítiques internes, entre les quals destaquen la gestió col·laborativa de documents, un seguiment setmanal d'objectius o fins i tot el maneig d'un programari propi per a la missatgeria interna, ha experimentat un creixement exponencial de l'e-commerce del 77%.