Política

El Govern atorgarà una beca complementària de 100€ al mes per a un milió d'estudiants

El president del Govern ha anunciat aquest dimarts diverses mesures durant el Debat sobre l'estat de la nació

1 minut

Pedro Sánchez, durant la seua intervenció en el debat sobre l'estat de la nació aquest dimarts en el Congrés (Javier Lizon / EFE)

El president Pedro Sánchez ha anunciat aquest dimarts 12 de juliol durant el Debat sobre l'estat de la nació una beca complementària a la del Ministeri d'Educació de 100 euros al mes, que estarà disponible durant tot el curs 2022-2023, és a dir, des de septembre fins a juny. "Volem ajudar a les famílies perquè cap jove haja de deixar els estudis per problemes econòmics" ha assegurat.

"Hem demostrat que l'eixida de la crisi amb solidaritat i amb justícia social és més ràpida, a més de més justa", ha afegit Sánchez. "La resposta progressista a la crisi no sols és més equitativa, sinó molt més eficaç que el neoliberalisme pel qual clama la dreta", ha declarat.

A més, el president ha volgut deixar clar que aquestes beques es faran per a activar l'"ascensor social" i no "perpetuar desigualtats", comparant-lo així amb les beques que té previst donar el Govern de la Comunitat de Madrid a alumnes que estudien en col·legis privats, els pares dels quals ingressen més de 100.000 euros a l'any.

Aquestes beques aniran destinades a tots els estudiants majors de setze anys que hui gaudeixen d'una beca, és a dir, serà una beca "extra" a la ja sol·licitada. Aquesta beca la rebran prop d'un milió d'estudiants de tot el país de setembre a desembre per a garantir "igualtat d'oportunitats". "Per això, volem ajudar a les famílies perquè cap jove es veja obligat a abandonar els estudis per necessitat" ha assegurat.

Unes altres de les mesures imposades pel govern serà l'impost sobre les grans elèctriques i entitats financeres, una bonificació del 100% dels abonaments de transport en la xarxa de Rodalia i de Rodalies i diverses mesures per a reduir el consum energètic.

El Debat sobre l'Estat de la Nació, que té lloc en el Congrés dels Diputats, es realitzarà fins dijous que ve 14 de juliol.

Etiquetes: