Política

Barrachina: "Puig ha d'exigir que Sánchez frene el maltractament hídric a la Comunitat Valenciana"

1 minut

Transvasament Tajo-Segura

El portaveu d'agricultura del Grup Popular en les Corts, Miguel Barrachina, ha afirmat que ja ha arribat el moment en què "el Consell exigisca al Govern de Sánchez que frene el maltractament hídric al qual està sotmetent a la Comunitat Valenciana".

Barrachina ha assegurat que "és fonamental que el Consell de Ministres mantinga íntegrament el Transvasament Tajo-Segura, per ser essencial per a l'agricultura i l'economia de la província d'Alacant i altres territoris del nostre país, tal com consta en el "Memoràndum" subscrit el 9 d'abril de 2013 entre el Govern de la Nació i les cinc autonomies interessades, entre elles la Comunitat Valenciana".

"Totes les decisions que en matèria hídrica està prenent el Govern de Sánchez, amb el silenci més que còmplice de Puig davant el seu cap, està generant un greu perjudici per als interessos de l'agricultura de la Comunitat Valenciana. Són decisions que estan ferint de mort a aquest sector de la qual viuen milers de famílies de la Comunitat", ha afirmat.

En aquest sentit, el portaveu adjunt del GPP ha instat a Sánchez perquè "el Pla Hidrològic del Xúquer mantinga l'aigua que arriba des del pantà d'Alarcó fins a la Comunitat Valenciana, en virtut del conveni subscrit en 2001, com ve efectuant-se fins hui, i que no se suprimisquen eixes aportacions".

Miguel Barrachina ha defensat que "en lloc de posar traves i d'atacar sempre als regants, Puig hauria d'atorgar les subvencions necessàries per a cobrir la part d'inversió corresponent a la Séquia Real del Xúquer a fi d'executar les obres dels sectors pendents de realitzar i posar en marxa les inversions necessàries per a finalitzar les obres de modernització de regadius de la Séquia Real del Xúquer".

A més, Barrachina ha afirmat que "no es pot clausurar, ni reduir de cap manera els aqüífers del Vinalopó, que generarà conseqüències irreparables per als regants de la zona. El Consell de Puig ha de dur a terme les accions legals necessàries per a impedir la clausura d'aquests aqüífers".

Etiquetes: