Política

Baldoví: "El vot a Compromís garantirà més qualitat educativa, més drets consolidats i més igualtat d'oportunitats per a totes les persones"

"Uns drets que es veuen amenaçats pel Partit Popular i la seua al·lèrgia a l'educació pública. Caldria fer-li una pregunta al senyor Mazón: dels 15.000 docents incorporats aquests 8 anys, quants vol retallar? pregunta Baldoví.

2 minuts

Joan Baldoví, a l'acte central de campanya de Compromís

El candidat a President de la Generalitat, Joan Baldoví, ha participat este matí en un acte a Elx amb la membre de Compromís i Consellera d’Educació, Raquel Tamarit, i la candidata a l’alcaldia Esther Díez per posar en valor la feina feta i les propostes de la coalició en matèria educativa.

Baldoví ha explicat que "l’educació ha sigut des del primer dia una de les prioritats de l’acció de Compromís a les institucions. Com a mestre soc totalment conscient que l’educació pública és un garant fonamental de la igualtat d’oportunitats per a tota la ciutadania, independentment del compte corrent que tinguen. L’aposta de Compromís des del Consell per anar eixamplant drets i millorar la qualitat educativa ha sigut ben clara".

"Uns drets que es veuen amenaçats pel Partit Popular i la seua al·lèrgia a l’educació pública. Caldria fer-li una pregunta al senyor Mazón: dels 15.000 docents incorporats estos 8 anys, quants en vol retallar? Aplicarà l’acord al que ha arribat la consellera Tamarit per a incorporar a vora 5.000 mestres i professors més en dos anys?"

El candidat ha explicat que s’ha fet molt, però conscients de què encara queda molt per fer i ha detallat les propostes de Compromís per a la propera legislatura: construcció de 100 nous centres educatius amb una inversió que superarà els mil milions d’euros. Incorporació de 5.000 mestres i professors més els propers 2 anys, tal i com s’ha compromés la consellera Tamarit amb els sindicats. Menjador escolar gratuït en tots els centres públics amb una alimentació basada en productes de proximitat, saludable i sostenible. Gratuïtat de tota l’educació a partir d’un any. Extensió de la Xarxa Llibres també a la Formació Professional per a completar este programa en tot el procés formatiu

Per la seua banda, Raquel Tamarit, ha destacat com "els nostres pilars d’actuació sempre han estat la dignificació de l’educació pública, la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat, la innovació, la inclusió  i la reconstrucció i dignificació de les infraestructures escolars públiques.  Tots eixos conceptes tenen xifres i noms de projectes concrets que influixen positivament en el dia a dia de cada casa".

I en eixe sentit ha explicat la labor realitzada en l’accés a la xarxa educativa de 0 a 3 anys pujant un 40% l’escolarització als 2 anys i l’augment del Bo infantil per a escoletes, la implantació de Xarxa Llibres, enguany 460.000 alumnes tenen els llibres de text gratis, l’increment de beques menjador, arribant a 145.000 beneficiaris, la construcció de 103 nous centres educatius amb el Pl Edificant i la contractació de  15.000 nous professors i professores, amb un horitzó fixat fins a 2025 per arribar als 20.000.

Per la seua Banda Esther Díez ha posat en valor que "només a Elx la plantilla de docents de les escoles i els instituts ha augmentat en quasi 800 mestres i professors. Això és sinònim de millor atenció educativa en tots els aspectes. Ací a Elx s’ha construït l’IES número 11, amb unes instal·lacions excel·lents, que han servit per descongestionar l’IES La Torreta. Estan en obres el nou CEIP La Paz i La Baia; i  estan reservats els diners per a la construcció del CEIP Les Arrels, el Virgen de la Paz i l’ampliació del Tomás Semper. També està a punt de delegar-se la construcció del nou conservatori de música via Edificant. Resultat: quasi 53 milions d’euros per a 19 actuacions només en Elx. Des de l’Ajuntament d’Elx seguirem implicats al màxim en col·laborar amb els nostres companys a la Generalitat per continuar fent polítiques valentes també en educació".