Política

Arcadi España destaca que el transport públic evita 64 milions de viatges a l'any en vehicles privats en la Comunitat Valenciana

1 minut

Metrovalencia

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha defensat que els serveis de transport públic "eviten anualment més de 64 milions de desplaçaments en vehicles privats" en la Comunitat Valenciana.

Així s'ha expressat el conseller, que ha realitzat aquest diumenge un recorregut per la xarxa de Metrovalencia els serveis de la qual són gratuïts durant tot el dia amb motiu del Dia Europeu Sense Cotxes, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Espanya ha posat l'accent en la importància de conscienciar a la societat "perquè utilitze el transport públic en els seus desplaçaments diaris per a millorar la qualitat de vida de les nostres ciutats".

El conseller ha destacat que els serveis de transport que presta la Generalitat a través de TRAM de Castelló, Metrovalencia i TRAM d'Alacant "eviten anualment més de 64 milions de desplaçaments en vehicles privats".

A més, ha afirmat que "gràcies a l'ús del transport públic autonòmic es deixen d'emetre 106.163 tones de CO2 a l'atmosfera i s'estalvien en consum més de 43 milions de litres de combustible, que suposarien una despesa aproximada d'uns 54 milions d'euros."

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va desplaçar en 2018 un total de 78.323.520 passatgers, d'ells 67.269.102 viatgers en Metrovalencia i 11.054.418 en el TRAM d'Alacant. A aquesta xifra cal sumar els 2.607.796 usuaris de TRAM de Castelló, que suposa que la xarxa de transport públic que gestiona la Generalitat va possibilitar més de 80 milions de desplaçaments en el conjunt de la Comunitat Valenciana l'any passat.

Etiquetes: