Política

Almeida proposa anomenar Rita Barberá a l'aeroport de València

1 minut

Rita Barberà i Francisco Camps

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, no li veu "massa sentit" al fet que el Govern de Sánchez canvie el nom de l'estació de Porta d'Atocha per Atocha-Almudena Grandes, i proposa denominar Rita Barberá a l'aeroport de València.

"Crec que canviar de nom l'estació d'Atocha no té massa sentit", ha assenyalat Martínez-Almeida en el col·loqui 'Diàlegs en la Universitat', de la Universitat Villanueva. "Més aviat sembla que quan el Govern s'ocupa d'aquestes qüestions el fa per a ocultar que no s'està ocupant d'altres en les quals hauria d'estar", ha dit.

A principis de març, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va anunciar un pla del Govern per a aplicar el nom de dones a estacions de trens al país, per a així "visibilitzar" el compromís de l'Executiu amb la igualtat.

Eixe anunci incloïa modificar en part el nom de l'estació madrilenya d'Atocha perquè passe a dir-se Almudena Grandes, en reconeixement a l'escriptora, morta en 2021 als 61 anys.

Un reconeixement que Martínez-Almeida vol "que siga per a totes", i per això ha proposat en el col·loqui, realitzat aquest dijous, denominar Rita Barberá a l'aeroport de Manises, en homenatge a l'exalcaldessa de València i exsenadora del PP que va morir en 2016.

Etiquetes: