Política

Agricultura impulsa la cooperació entre experiències innovadores i sostenibles i cultius adaptats al canvi climàtic

Es tracta de la quarta convocatòria d'aquestes ajudes que tenen una dotació total de 3,1 milions d'euros

2 minuts

Camp de caquis

La conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària (AVFGA), ha convocat les ajudes per a projectes de cooperació entre productors i centres d'investigació.

Emmarcades en el Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, aquestes ajudes tenen per objecte el suport a projectes de cooperació entre experiències innovadores i sostenibles amb cultius adaptats al canvi climàtic i produïts amb models agroecològics.

Les ajudes són finançades per la Generalitat Valenciana i pel FEADER i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i a més es troben enquadrades en les línies de suport per al desenvolupament de nous productes, tècniques, processos i tecnologia, vinculats al sector agrari i alimentari, derivats de plantejaments de cooperació d'equips d'innovació.

Es tracta de la quarta convocatòria d'aquestes subvencions de caràcter pluriennal, que tenen una dotació de 3,1 milions d'euros per a tot el període. En les tres convocatòries anteriors s'han aprovat un total de 45 projectes pilot de cooperació en la Comunitat Valenciana.

La dotació pressupostària per a la present convocatòria de projectes de cooperació, té un import global màxim de 750.000 euros, que es distribuiran en dues anualitats, la primera de 150.000 euros l'any 2022 i la segona per valor de 600.000 euros per a l'any 2023. L'ajuda per projecte no pot superar els 80.000 euros.

Aquestes subvencions van dirigides als operadors del sector agroalimentari, que conformen un 'Equip d'innovació' i presenten un projecte pilot relacionat amb experiències innovadores i sostenibles entre productors i centres d'investigació amb cultius adaptats al canvi climàtic i produïts amb models agroecològics.

Els 'Equips d'innovació, han d'estar constituïts per almenys #dos integrants, que pertanguen, com a mínim un d'ells, a la cadena de valor dels sectors agrari i alimentari, entre els quals s'inclouen agricultors i les seues associacions, investigadors, assessors, empreses de transformació i comercialització de productes agraris i alimentaris, cooperatives, associacions i fundacions.

El termini de presentació de les sol·licituds d'ajudes serà d'un mes des de l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.