Política

Ábalos compara a Puigdemont amb un "cabdill" i li responsabilitza de "trencar" el PDeCAT

1 minut

avalos_ep

El ministre de Foment i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha comparat aquest diumenge a Burjassot  a Carles Puigdemont amb un "cabdill" i li ha responsabilitzat de "carregar-se" el PDeCAT, "l'única possibilitat que apostava pel diàleg".

Al seu judici, Puigdemont s'ha "inventat" un "moviment" per a forçar la negociació entre el Govern i la Generalitat, però a canvi "es carrega un altre partit a Catalunya". "No sé quants porta carregats ja", afig Ábalos, que diu que amb açò "trenca l'única possibilitat que apostava pel diàleg". "Puigdemont no té més que una agenda personal, que és la de resoldre la seua fugida, impedir que qualsevol procés avance sense ell", considera.

En aquest sentit, ha preguntat als militants durant l'acte a Burjassot, que si no s'han "adonat" que darrere de cada "moviment" sempre hi ha un "cabdill".

El ministre ha assenyalat que als independentistes "els venia molt bé l'immobilisme de la dreta", la qual cosa ha provocat que aquesta haja "fabricat més independentistes dels necessaris".

No obstant això, apunta que ara, amb els socialistes apostant pel diàleg, a Catalunya "cada vegada es van quedant més orfes de la reivindicació catalanista", per la qual cosa ha cridat a ser "prudents" i "responsables" per a crear una eixida a la situació. Així, ha fet una crida a ERC perquè siga el partit que reprenga i defense el diàleg que, per a Ábalos, és part de la solució.