Política

4,8 milions d'euros per a la millora del parc d'habitatge públic en quatre mesos

2 minuts

vivienda

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha invertit en els seus primers quatre mesos de marxa, en la nova legislatura, 4,8 milions d'euros en la millora i conservació del parc d'habitatges de la Generalitat.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que el Consell, durant aquesta legislatura, vol "modernitzar el parc públic d'habitatges, ampliar-lo i rehabilitar-lo" perquè hui dia "té molts habitatges que és necessari reparar i reunisquen les condicions dignes d'habitabilitat", segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Des de l'inici de la legislatura s'han reparat un total de 78 habitatges. D'elles, 47 corresponien a la província d'Alacant, 27 a la de Castelló i quatre a la de València.

Una vegada finalitzats els treballs, s'adjudiquen en lloguer social a les persones que han sol·licitat habitatge públic i es troben amb major necessitat. Un arrendament que s'adequa a les circumstàncies concretes de la família, tenint en compte els ingressos i nombre de membres de la unitat familiar.

En l'actualitat, la Generalitat treballa en la rehabilitació de 149 habitatges en diferents punts de la Comunitat (63 a la província de València, 45 en la d'Alacant i 41 en la de Castelló) que es posaran a la disposició dels ciutadans una vegada finalitzen els treballs.

A més, té altres 451 immobles en procés de valoració per a la seua pròxima reparació i es distribueixen de la següent manera: 287 a la província de València, 134 en la d'Alacant i 30 en la de Castelló.

La falta d'una política activa per part d'executius anteriors a juliol de 2015 va deixar com a herència centenars d'habitatges socials buits que no reunien les condicions per a residir en elles. Per a canviar aquesta situació, la Generalitat ha mobilitzat importants recursos econòmics i humans i des de juliol d'enguany ha destinat 4,8 milions d'euros.

REGENERACIÓ URBANA

La província de València ha rebut una inversió total de 3,28 milions d'euros. Una part molt important d'eixe muntant, concretament 1,8 milions s'han destinat a la reparació d'habitatges i millora d'elements comuns. Els 2,7 milions restants s'han invertit en Àrees de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) que s'han dut a terme o estan en execució en determinats grups d'habitatge públic.

El vicepresident segon ha destacat aquest tipus d'actuacions que ajuden a "afavorir la recuperació urbana, social i fins i tot econòmica" dels grups en els quals es realitzen. Unes accions que estan dirigides a "millorar les condicions de conservació dels edificis, la seua eficiència energètica, eliminar barreres arquitectòniques i fins i tot s'actua en els espais urbans que envolten els immobles per a crear llocs més agradables en els quals conviure".

Pel que respecta a la província de Castelló, la inversió en aquest mateix període de temps ha sigut de prop d'un milió d'euros, mentre que en la d'Alacant ha ascendit a 548.541 euros.

Totes aquestes actuacions demostren que les polítiques per a atendre els col·lectius amb més necessitats per raons socials i econòmiques són una de les grans prioritats de l'actual Consell. D'ací l'esforç pressupostari realitzat per a millorar la situació de l'habitatge públic en la Comunitat.