Economia

Innovació concedeix ajudes a la internacionalització per valor de 13,17 milions d'euros

2 minuts

Nuria Montes en el II Fòrum Econòmic de la Comunitat Valenciana

La Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha concedit ajudes en matèria d'internacionalització i promoció exterior per valor de 13.170.071,26 euros, a través de l'ordre d'ajudes de la Direcció General d'Emprenedoria i Internacionalització.

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha explicat que 986 pimes han sigut beneficiàries d'aquestes ajudes, que subvencionen les despeses de participació de les empreses en fires internacionals o en actuacions relatives al pla de màrqueting internacional, entre altres conceptes, "la qual cosa en facilita la promoció exterior i la internacionalització".

"En aquest exercici destaca la intensitat de l'ajuda concedida, amb el 50% dels costos elegibles per a totes les empreses beneficiàries", ha destacat la consellera.

Nuria Montes ha destacat la voluntat de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme d'"intensificar els nostres esforços en més d'un 10% del pressupost d'aquestes ajudes en 2024, per a continuar donant suport a la internacionalització de les empreses de la Comunitat Valenciana".

Distribució sectorial

Per la seua banda, la directora general d'Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha informat sobre la distribució sectorial, "amb la presència d'empreses d'un màxim de 38 sectors en aquesta convocatòria".

Es tracta d'empreses d'arquitectura i disseny, a més de companyies d'articles per a esbarjo o esport, audiovisual, biotecnologia, components d'automoció, confecció tèxtil i moda, així com cosmètica i higiene. Se sumen a aquest llistat empreses d'adobats en pell, decoració, edició i arts gràfiques, electricitat i electrònica, energia i medi ambient, envàs i embalatge, equipament mèdic, indústria metal·lomecànica i indústries culturals, entre altres.

Sobre l'import concedit per sectors, destaca el sector hàbitat (que inclou il·luminació, moble i tèxtil llar) amb un import de 3,26 milions d'euros i un 24,77% del total. Hi segueixen el sector calcer, amb un import de 2,2 milions d'euros i un 16,8 % de les ajudes concedides, i en tercer lloc se situa el sector agroalimentari (inclou vins i begudes) amb un import concedit d'1,49 milions d'euros i un 11,37% del total.

Per modalitat d'acció

L'assistència a fires internacionals ha sigut l'acció més sol·licitada en aquesta convocatòria amb un import concedit de 5,2 milions d'euros; seguida de la publicitat, tant en mitjans estrangers com en portals electrònics, amb un import de 2,6 milions d'euros, i el material promocional (inclou l'adaptació de les pàgines web) amb un import d'1,58 milions d'euros.

Altres costos finançats són despeses d'allotjament i desplaçament a mercats internacionals; registre de marca fora d'Espanya, certificacions, homologacions o registres necessaris per a la comercialització internacional dels productes, així com els costos relacionats amb la participació en plecs de licitacions internacionals o la nova contractació de personal tècnic en comerç exterior.

Finalment, cal assenyalar que enguany, a conseqüència de la situació conjuntural a Algèria, també s'incloïen en la relació esmentada despeses no corrents i imprevisibles.