Economia

Economia concedeix més de 31 milions per a millorar la competitivitat de pimes industrials

Aquestes ajudes formen part del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana per a contribuir a la consolidació i creixement de les pimes industrials

2 minuts

Poligon de la Mar 01

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha concedit ajudes per valor de 31.105.782 euros a un total de 443 empreses sol·licitants pertanyents als 17 sectors industrials més rellevants de la Comunitat Valenciana.

L'objectiu d'aquestes subvencions per a 2020 corresponents al Pla Estratègic de la Indústria Valenciana, és donar suport a la realització d'inversions sostenibles de caràcter industrial que contribuïsquen al creixement i consolidació de pimes industrials.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que "aquestes ajudes generaran una inversió induïda superior als 104 milions d'euros en l'adquisició de maquinària i equipaments productius, així com l'adquisició de marques, know-how, aplicacions industrials, CRMs, llicències, 'software' especialitzat i altres actius immaterials que milloren la competitivitat de les pimes industrials de la Comunitat Valenciana.

Climent, ha ressaltat "l'important esforç que està realitzant la Conselleria amb les pimes valencianes fent costat als principals sectors industrials i als projectes d'inversió que suposen la implantació de noves línies de producció en establiments industrials, així com les que comporten millores o la modernització de línies de producció.

Ajudes als principals sectors

Les ajudes estan destinades als sectors del calçat, ceràmica, metall-mecànic, tèxtil, joguet, marbre, fusta-moble i il·luminació, químic, automoció, plàstic, envasos i embalatge, paper i arts gràfiques, valorització de residus, biotecnologia, producció audiovisual i producció de videojocs.

El sector metall mecànic és el sector que més sol·licituds han sigut estimades, amb 6,7 milions d'euros, seguit del sector del plàstic, amb 4,44 milions d'euros, el sector tèxtil, amb quasi 4 milions d'euros (3,976M euros), fusta- moble i il·luminació, amb 3,11 milions d'euros, i el sector del paper i les arts gràfiques, amb 2,93 milions d'euros.

També rebran importants quantitats el sector químic, amb 2,71 milions d'euros, el sector ceràmic, amb 2,58 milions d'euros, i el sector d'envasos i embalatges, amb 2,44 milions d'euros.

Els sectors que també rebrà importants quantitats d'inversió pública són el del calçat, marbre, joguet, valorització de residus, automoció, producció audiovisual o de videojocs, i el sector de les empreses biotecnològiques.