Cultura

La Ciutat de les Arts i les Ciències ofereix nous continguts per a aquest pont

La nova pel·lícula Full Dome 'Oceans' i l'obra escultòrica de Leiko Ikemura, entre les novetats

3 minuts

Uns visitants, a la Ciutat de les Arts i les Ciències

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats per al pont del Pilar. A més de les novetats de tardor com l'estrena de la pel·lícula 'Oceans: our blue planet' a l'Hemisfèric, l'exposició d'art 'Leiko Ikemura: Aquí estamos' en els exteriors i la nova exposició 'Somos Agua' de l'Oceanogràfic. Els tallers científics i l'espectacular xou científic 'Alt Voltatge' del Museu de les Ciències són també alguns dels atractius per a visitar la Ciutat de les Arts i les Ciències aquests pròxims dies festius.

L'Hemisfèric ha estrenat la pel·lícula 'Oceans: our blue planet', de la productora BBC Earth & OceanX Media, que trasllada al públic al món submarí i descobreix la seua extraordinària biodiversitat des de les gelades costes de l'Àrtic fins a les càlides aigües dels tròpics. Dofins, esculls de coral, polps, llúdries marines, balenes geperudes o el peix ullal protagonitzen la pel·lícula gravada amb les últimes tecnologies en filmació submarina. En la cartellera de l'Hemisfèric destaca també 'El arrecife encantadot: Kaluoka'hina 3D' amb el nou sistema de projecció, el planetari infantil. 'Astromenuts' i la pel·lícula IMAX 'Amazon Adventure'

Gaudir d'una exposició a l'aire lliure i gratuïta és una altra de les propostes de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a aquest pont. La mostra 'Leiko Ikemura. Aquí Estamos' reuneix un total de sis obres en el llac sud de l'Hemisfèric i és la mostra més significativa de la reconeguda artista Leiko Ikemuro que s'ha realitzat fins al moment a Espanya. La gran escultura 'Usagi Greeting' s'exposa des d'en la Ciutat de les Arts i les Ciències juntament amb altres cinc obres que 'suren' sobre les aigües del llac sud de l'Hemisfèric. Es tracta de la nova aposta d'art urbà i públic de la Ciutat de les Arts i les Ciències que busca la trobada entre ciència, naturalesa i art en un mateix espai.

En el Museu de les Ciències, a més, s'amplien horaris i activitats el cap de setmana 9 i 10 d'octubre, així com del dimarts 12 d'octubre. Una de les millors propostes són les sessions especials de 'Ciència a Escena' "Química en acció" i "La ciencia invisible". Aquests tallers reuneixen les millors experiències de "Magia Química", "Frío, frío" "aLUZina!", "Horror al vacío" i "Al rojo vivo". S'ofereixen per a un públic a partir de 8 anys ("Química en acción" a la sala 1) i "La ciencia invisible", recomanada a partir dels 10 anys que es realitza a la sala 2. A més, els més xicotets, de 4 a 8 anys, es converteixen en científics i experimenten amb la matèria i les seues propietats en "Científico por un día". Els horaris del 9, 10 i 12 d'octubre seran: Química en acción (Sala 1): a les 11.30 i 16.00 h La ciencia invisible (Sala 2): a les 17.15 h Científico por un día (Sala 4): a les 13.00 h.

L'Oceanogràfic també amplia els seus horaris per a aquest pont de 10.00 a 20.00 hores i el dia 12 fins a les 18.00 hores amb l'objectiu que els visitants gaudisquen més temps del major aquari d'Europa.

Per a aquests dies festius, l'aquari manté l'exposició "Somos Agua" de la Premi Nacional de Fotografia, Isabel Muñoz. Una col·lecció de 20 fotografies de gran grandària protagonitzades per l'apneista japonesa, Ai Futaki, en les instal·lacions de l'Oceanogràfic de València i que pretén conscienciar sobre la conservació dels fons marins.

A més, l'Oceanogràfic ofereix noves experiències com el "Backstage Tour", en el qual conéixer les entranyes de l'aquari, i la nova activitat "La mar a les teues mans" amb la qual conéixer l'Àrea de Recuperació i Conservació d'Animals de la mar (ARCA) de la Fundació Oceanogràfic. Una visita que, a més, va acompanyada d'una experiència sensorial en el nou aquari de contacte, a través de la qual es podrà "tocar" la mar i alguns dels seus habitants, com els cogombres de mar, les estreles o els eriçons marins conscienciar sobre la importància de cuidar i conservar els oceans.

Unes experiències que es completen amb les exhibicions educatives de la família de dofins i les sessions de Cinema 4D de les pel·lícules "20.000 llegües de viatge submarí" i "Shark", el documental de la BBC.