Cultura

‘CCCContes en casa’, el nou canal ‘podcast’ del Centre del Carme

Emmarcat dins del seu projecte cultural en línia #CCCCenCasa el Centre del Carme inaugura aquest diumenge el seu primer programa radiofònic dedicat als contes amb la col·laboració de Rebombori Cultural

3 minuts

20.03.25 foto CCCCHabitantEspais

El Centre del Carme Cultura Contemporània presenta aquest diumenge, a les 12.00 hores, el seu primer programa radiofònic en línia, #CCCContesenCasa amb el qual trasllada els seus contacontes a l’àmbit virtual amb un nou format que inclourà entrevistes i animació lectora, amb la col·laboració de Rebombori Cultural.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha assenyalat que "les xiquetes i xiquets, sense poder eixir de casa, són un dels grups de població més afectats per la crisi sanitària i el confinament pel Covid-19. El Centre del Carme, un centre que busca l’accessibilitat, la inclusió i la participació en la cultura ha adaptat les seues propostes educatives a la realitat actual mitjançant el projecte #CCCCHabitantEspais".

Pérez Pont ha explicat que "#CCCCHabitantEspais és un projecte d’educació i mediació especialment dissenyat per al seu desenvolupament des de casa, que ofereix a les mares i pares una sèrie de recursos per a donar resposta a les necessitats de la infància i fomentar el diàleg i la cura a través de la cultura" i ha afegit que "la literatura i la tradició oral ocupen una part important en la programació habitual del Centre del Carme i, en aquest sentit tenen també un paper essencial dins del nostre nou projecte en línia, dirigit al públic infantil, com a eina per a la transmissió de coneixement i d’emocions".

Emmarcat dins del seu projecte cultural en línia #CCCCenCasa i el seu programa educatiu #CCCCHabitantEspais, el nou canal ‘podcast’ del Centre del Carme dona continuïtat al projecte ‘CCCContes’ que programava els caps de setmana al centre d’art. De la mà de Rebombori Cultural, el públic infantil ha gaudit, cada dissabte i diumenge, de llegendes, històries i contes carregats de valors i personatges meravellosos.

Ara, #CCCContesenCasa continuarà oferint un contingut creatiu, i s’endinsarà en el món del conte i de l’animació lectora, sense oblidar-se de promulgar valors com la diversitat, la igualtat, l’estima per la cultura, l’ecologia, el respecte a les persones majors i la importància de les tradicions.

Cada capítol del ‘podcast’, que durarà entre 20 i 25 minuts, constarà de diverses propostes en les quals destaquen els ‘Contes per telèfon’ de Gianni Rodari, famós autor italià de literatura infantil, del qual es compleix en aquest 2020 el centenari del seu naixement. A més el #CCCContesenCasa comptarà cada setmana amb la intervenció d’alguna escriptora o escriptor com el pedagog i autor valencià, José Vilaseca o l’autor de literatura infantil i juvenil Santiago García Clairac. Després d’unes recomanacions de lectures, el programa finalitzarà amb una història de Laia Cuentacuentos.

‘Cuentos para dar y tomar’ i entrevista a José Vilaseca

En el seu primer programa #CCCContesenCasa dedicarà un homenatge als ‘Contes per telèfon’ de Gianni Rodari, amb una història breu, enginyosa i plena d’ironia, editada amb efectes divertits d’àudio.

A continuació, s’animarà les mares, pares i docents a inculcar l’amor per la lectura entre els més xicotets i xicotetes de la casa, amb una ressenya de l’antologia ‘Cuentos para dar y tomar’, de l’editorial Unaria.

Aquest capítol comptarà també amb la intervenció del pedagog i autor valencià José Vilaseca, que parlarà sobre la influència del conte en la seua obra. Coneixedor de la història i les tradicions de la Comunitat Valenciana i guanyador del VIII Certamen de Novel·la Històrica Ciudad de Valeria (Conca) 2012, així com del I Certamen de Relat Salvador Regüés del Llevant UE 2015 i del Certamen Cuenca Històrica en 2019.

El programa finalitzarà amb el conte ‘Tobías Grumm y la ladrona de nueces’, la història d’un nan remugador que es dedica a emmagatzemar al seu rebost fruita seca com un tresor fins que aprén que el vertader tresor és l’amistat i l’amor de la família.

Etiquetes: