Comunitat Valenciana

Unauto VTC deixarà d'operar en la Comunitat amb el decret de la Generalitat: "És impossible en aqueixes condicions"

2 minuts

taxi_CV

Unauto, associació d'empreses dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC), ha advertit que deixarà d'operar en la Comunitat Valenciana si el nou decret de regulació que ha presentat la Generalitat "va per on han dit", ja que considera que "és impossible operar en aqueixes condicions".

Així ho ha avançat en declaracions a Europa Press el president d'Unauto Comunitat Valenciana, Ricardo González, que ha qualificat el decret com un "despropòsit total" i creu que amb aqueixes mesures la Generalitat "proposa la desaparició de les VTC".

La Generalitat planteja en el decret que ha presentat aquest dimarts a les dues parts una antelació mínima de 15 minuts de contractació per als VTC, així com no permetre la captació lliure de clients ni la geolocalització. Altres mesures són que els cotxes hauran de tindre menys de deu anys i, en el cas de ser substituïts, canviar-los per ecològics.

"Si aqueix decret va per on han dit, passarà com a Catalunya", ha asseverat, en referència a l'abandó de Barcelona per les plataformes Cabify i Uber després de les mesures del Govern. "No és una amenaça, però és impossible operar en aqueixes condicions, que van en contra del lliure mercat", ha remarcat, i ha insistit que "la situació serà idèntica que a Catalunya".

En la pràctica, ha alertat que suposarà acabar amb "més de 500 llocs de treball", que l'usuari tindrà "una solució de mobilitat menys a València" i que "els valencians han de pagar aquest despropòsit, perquè la Generalitat pagarà la indemnització sencera".

Per això, el titular d'Unauto creu que el decret de la Generalitat suposa "rendir-se a les exigències del taxi i eliminar la competència", mentre ha recordat que les VTC proposen l'alliberament de la precontractació per als dos sectors: "Hi ha molts operadors en el mercat, demanem una precontractació lliure, que el ciutadà puga triar alternatives d'acord amb les seues necessitats".

També ha criticat la prohibició de la geolocalització, ja que considera que és "tornar al segle XX". "És un avantatge tecnològic que tenim i la llevem del mig, a més amb competències que no són seues. No ho entenem", ha lamentat, si bé ha puntualitzat que mesures com la prohibició d'estacionar en superfície i de captar circulant "no influeixen" perquè ja estava en la norma.