Comunitat Valenciana

La Diputació de València inverteix en una gestió forestal sostenible

El cicle de jornades comarcals mediambientals arrancaran a Villar del Arzobispo

2 minuts

gestion-forestal

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, juntament amb el diputat de Medi ambient, Josep Bort, han presentat el nou cicle de jornades comarcals mediambientals 'Gestió forestal sostenible com a motor de l'economia rural", que té com a objectiu donar a conéixer la importància de dur a terme una gestió forestal sostenible no solament en la prevenció d'incendis, sinó també com una eina fonamental per a mantenir la biodiversitat del nostre ecosistema.

Així, la vicepresidenta de la Diputació ha començat explicant les inversions que s'han produït, en els últims anys, destinades al "manteniment de camins, la creació de tallafocs, l'adquisició de maquinària, la prevenció d'incendis, però també inversions que han generat llocs de treball dinamitzant l'economia rural". D'aquesta manera, les ajudes han passat d'1.570.000 euros en 2017 a dos milions en 2018, que es destinaran "a 77 pobles en la modalitat A, dedicada al manteniment i adequació de l'entorn, i a 31 pobles en la modalitat B, dedicada a la prevenció d'incendis, el requisit dels quals és que tinguen el Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals", ha assenyalat Maria Josep Amigó.

Unes ajudes que s'han incrementat considerablement d'un any per a un altre, i que arriben a més pobles. I amb eixa idea de contribuir a l'engegada, per part dels diferents municipis, d'una gestió forestal sostenible per a millorar els espais forestals i la seua protecció enfront d'incendis, s'han organitzat aquestes jornades en les quals, a més, es presentaran les diferents línies d'ajudes que ofereix la Diputació de València per a aquesta fi.

Les jornades arrancaran el pròxim 5 de desembre a Villar del Arzobispo, i continuaran a Requena (12 de desembre); Llutxent (19 de desembre); La Font de la Figuera (9 de gener); i Serra (16 de gener). Unes jornades que començaran a les 09.00 hores, i en les quals s'abordarà la situació actual dels ecosistemes agroforestals valencians, la gestió forestal, així com el paper de les Administracions públiques en aquesta matèria.

Per a concloure, Josep Bort ha volgut posar l'accent en la necessitat d'aquest cicle de jornades, ja que "és essencial dotar als Ajuntaments de la informació i el suport tècnic necessari per a millorar no solament la qualitat de vida de les persones, sinó la qualitat dels nostres boscos. No són parcs temàtics, sinó una matèria viva que cal conservar. Així mateix, també donarem a conéixer nous sistemes d'explotació dels recursos forestals, amb l'objectiu de lluitar contra el despoblament que pateixen un gran nombre de pobles de l'interior amb eines que els ajudaran a dinamitzar l'economia rural".