VLC Tech City es consolida com a plataforma col·laborativa del sector innovador i tecnològic

Guardar

1130 Bernabé Vlc Tech City (2)
1130 Bernabé Vlc Tech City (2)

VLC Tech City, la plataforma impulsada i coordinada per l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació per a situar València com a referent tecnològic s'ha consolidat com el fòrum de col·laboració entre els principals agents socials de la ciutat per a dinamitzar de manera coordinada l'ecosistema innovador valencià.

La responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha explicat aquest matí en una reunió amb els representants dels organismes que formen part de la plataforma els principals punts del Pla Estratègic de VLC Tech City, un document que ha estat elaborat pels equips tècnics de cada entitat.

La trobada ha comptat amb la participació de la majoria de representants de les entitats que conformen la plataforma, com la CEV, Startup València, AJEV, CCOOPV, Las Naves, la Direcció General d'Emprenedoria i Cooperativisme de la Conselleria d'Economia, Universitat de València, Universitat Politècnica de València, CEEI València, Associació d'Empreses de Consultoria (AECTA), Col·legi d'Economistes de València, València Port, Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics en Informàtica, Confederació Espanyola d'Empreses de Formació (CECAP), Big Ban Angels i el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Industrials de València (COITIV).

Igualment, Bernabé ha avançat que "a conseqüència d'aquesta col·laboració publicoprivada es crearà una comissió de treball per a desenvolupar propostes en relació amb els fons de reconstrucció a València, un primer gran pas per a encaminar la nostra ciutat a un nou escenari en el qual la digitalització, el coneixement i la innovació siguen protagonistes".

"Des de l'Ajuntament de València impulsem aquesta plataforma tenint molt clar que és una aposta pública i privada, integradora i oberta, amb projecció nacional i internacional, formada per totes aquelles entitats que volen unir-se i crear la València del futur. El nostre compromís amb aquest projecte col·laboratiu és palesa. De fet, en els pressupostos del pròxim any augmentem a 500.000 euros la partida del Pla Estratègic de VLC Tech City", ha subratllat Bernabé.

VLC TECH CITY, MISSIÓ, VISIÓ I VALORS

VLC Tech City naix impulsat des de l'Ajuntament de València, coordinador de la iniciativa. L'objectiu és aglutinar els esforços dels diversos actors implicats dins de l'ecosistema de suport a la innovació de la ciutat per mirar de situar València com a referent tecnològic en tot Europa en un termini de 5 anys.

"Amb això es busca conjuminar els diferents interessos de les institucions, empreses i altres col·laboradors, evitant la dispersió d'esforços, la superposició de tasques i millorant el treball en equip, generant sinergies que ajuden", ha explicat la regidora Bernabé.

Per a abordar el repte, l'equip de treball de la plataforma ha identificat la necessitat de generar un gran districte digital, tecnològic i d'innovació i espais de connexió, reflexió i debat, a més de contactes amb entitats que puguen tindre interés a establir-se a València. Igualment, s'ha observat la necessitat d'impulsar la transferència tecnològica i de coneixement i l'atracció d'esdeveniments tecnològics internacionals que situen i donen a conéixer la ciutat de València.

Destacats