Visit València i Turisme Comunitat Valenciana signen un conveni de 675.000 euros per a la promoció turística de la ciutat en 2021

València treballarà per ser una ciutat neutra en empremta de carboni en 2025

Guardar

1222 García Conveni amb Turisme CV (1)-
1222 García Conveni amb Turisme CV (1)-

Emiliano García, regidor de Turisme de l’Ajuntament, i Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme de la Generalitat, han signat un conveni per a la promoció turística de la ciutat i han avançat les línies de treball per a 2021. García i Colomer asseguren que "no hi ha una crisi del sector turístic en la ciutat sinò una crisi sanitària".

Visit València i Turisme Comunitat Valenciana han signat un conveni que permetrà destinar 675.000 euros a la promoció turística de la ciutat en el 2021, un increment de 350% des que va començar la col·laboració entre les dos institucions. "L’increment progressiu d’esta partida ens demostra que, treballant conjuntament, podem fer més eficients els recursos públics", ha afirmat el regidor i president de Visit València, Emiliano García.

"El pròxim exercici serà clau per a la recuperació del sector turístic i reprendre progressivament l’activitat", ha afirmado Emiliano García. Així, el conveni per al 2021 s’orienta a l’acció promocional en mercats, el reforçament de valors com la cultura, la gastronomia o l’esport i la contribució en la captació de turistes.

Emiliano García i Francesc Colomer han coincidit que no estem davant una crisi turística ni de model ja que el turisme a la ciutat de València creixia a un ritme del 18% abans de la pandèmia. Per això, segons el secretari autonòmic, "2021 serà un temps de resistència, prudència i recuperació gradual, per la qual cosa és probable que l’activitat turística reviscole quan la situació sanitària ho permeta". Francesc Colomer ha afirmat que "el turisme viu de la mobilitat, el contacte, l’intercanvi i totes les coses que s’han restringit". Per això, "tenim esperança que la situació millore en 2021".

ESTRATÈGIA EUROPEA PER A LA RECUPERACIÓ

El regidor de Turisme ha anunciat que, en 2021, Visit València treballarà el turisme sobre el pilar de la transició energètica i la transformació digital. Així, un dels objectius serà aconseguir que València siga una destinació neutra en carboni en 2025. García ha destacat que " en este context, més que mai, es palesa la necessària coordinació entre administracions per fer front als reptes del sector".

Per la seua banda, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que ha estat un any difícil per a tots per la necessitat de reaccionar i adaptar la nostra estratègia". Segons Colomer, "en les dificultats és quan més hem d’estar junts i reforçar este model de col·laboració perquè València aporta molt a la Comunitat Valenciana. En estos anys, la ciutat ha pegat un salt qualitatiu en posicionament, qualitat, cultura o gastronomia, sempre amb una millora permanent".

Destacats