Valía diu que les dades d'aigües residuals a València reflecteixen que "està empitjorant la situació"

Guardar

La regidora de Participació ciutadana i acció veïnal Elisa Valía
La regidora de Participació ciutadana i acció veïnal Elisa Valía

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua a l'Ajuntament de València, Elisa Valía, ha indicat aquest dimecres que les dades que es desprenen de les anàlisis de les aigües residuals de la ciutat per a conéixer l'expansió de la Covid-19 assenyalen que "està empitjorant la situació" i que la capital valenciana es troba en "uns nivells molt alts" d'incidència de la pandèmia.

Valía s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit al costat de l'edil d'Hisenda, Borja Sanjuán, per a parlar de la reducció de la taxa de clavegueram, preguntada per si hi ha novetats respecte a l'evolució de la Covid-19 a la ciutat a partir de l'anàlisi de les aigües residuals.

"Hi ha novetats, però, desgraciadament, no són positives", ha respost la responsable municipal, que ha assegurat que València té "uns nivells molt alts" de casos de coronavirus. "Des del salt que va haver-hi a partir del pont d'octubre, no hem tornat a recuperar nivells anteriors i ara mateix estem en un moment significatiu" quant a incidència de la Covid-19, ha comentat en aquesta línia.

Elisa Valía ha assenyalat que s'ha de "veure si es consolida o no" aquesta informació que es deriva de l'estudi de les aigües residuals. "Sempre expliquem" sobre "una mostra aïllada" que no podem treballar amb ella. Hem de treballar amb tendències. Hem d'esperar a tenir dos o tres en la mateixa línia per a considerar que això és una tendència consolidada", ha comentat.

No obstant això, la titular del Cicle Integral de l'Aigua ha reiterat que, "lamentablement, les aigües reflecteixen el que tots sabem, que està empitjorant la situació" quant a l'expansió de la pandèmia a la ciutat. Després d'això, ha instat la "responsabilitat individual" per a complir les restriccions imposades amb la finalitat de frenar l'evolució de la Covid-19.

SITUACIÓ EPIDEMIOLÒGICA

"Per això, fem una crida a la responsabilitat individual. Per a nosaltres l'ideal seria poder recuperar l'activitat econòmica al més aviat possible. Per a nosaltres i per a tot el conjunt de la ciutadania, però, evidentment, les restriccions van aparellades a la situació epidemiològica", ha exposat.

Així, l'edil ha subratllat que "si empitjora" aquesta "no hi haurà més remei que retallar noves activitats" i "retallar mobilitat". A continuació, Elisa Valía ha convidat a "fer tot el possible per a minimitzar la mobilitat" i contribuir d'aquesta manera a reduir els contagis.

Arxivat a:

Destacats