“València vol ser una de les cent ciutats europees climàticament neutres abans de 2030”

Guardar

Joan Ribó
Joan Ribó

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat que "València vol ser punta de llança contra el canvi climàtic en Europa i vol ser una de les cent ciutats europees climàticament neutres abans de 2030". L'alcalde ha fet aquestes declaracions en una jornada sobre canvi climàtic en les ciutats mediterrànies organitzada per Copernicus, el programa de la Comissió Europea sobre canvi climàtic i observació de la Terra.

En la jornada, en la qual també han participat la vicepresidenta quarta del govern, Teresa Ribera; el ministre de Ciència, Pedro Duque; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i el responsable del programa Copernicus, Carlo Buontempo, s'ha abordat l'impacte del canvi climàtic sobre les ciutats mediterrànies.

Joan Ribó ha afirmat que "València és una ciutat vulnerable al canvi climàtic, que afectarà la disponibilitat futura d'aigua, la resiliència dels ecosistemes, la feblesa de les seues masses forestals o l'adaptació als fenòmens meteorològics extrems". En aquest sentit, l'alcalde ha destacat especialment el perill que comporta per a València, com a ciutat litoral, "la pujada del nivell de la mar, les inundacions, el retrocés de les platges i els efectes mediambientals de la infraestructura portuària".

Per véncer aquests problemes, l'alcalde ha repassat l'estratègia realitzada durant els últims anys i ha destacat "els canvis importants en la mobilitat de València, l'impuls a la transició energètica amb la creació de comunitats locals i l'aposta per les renovables, la renaturalització de la ciutat, la recuperació d'espais per a vianants, la protecció de l'Horta i l'impuls a l'alimentació sostenible i de proximitat".

Per avançar cap a una ciutat sostenible, l'alcalde ha destacat que "des de l'Ajuntament estem treballant en el desenvolupament d'una estructura de dades com la que ens ofereix actualment la plataforma municipal València Ciutat Intel·ligent". Aquesta plataforma permet "prendre les millors decisions en matèria de polítiques públiques".

Per finalitzar la seua intervenció, Ribó ha assegurat que "si som capaços d'avançar-nos, les ciutats climàticament adaptades seran ciutats millors perquè seran més verdes, més saludables, més cohesionades i més de barri i, a més, integraran el seu litoral com un espai de resiliència i d'esplai ciutadà". L'alcalde ha conclòs la seua intervenció recordant que "hem de pensar en la ciutat que deixem a la pròxima generació i València serà una ciutat adaptada al canvi climàtic i descarbonitzada".

Destacats