València tanca 2020 amb una execució d'inversions de 83,4 milions d'euros i un romanent de tresoreria de 53,5 milions

Guardar

ayuntamiento valencia ep
ayuntamiento valencia ep

L'Ajuntament de València ha tancat 2020 amb una execució pressupostària del 83% i una execució en les inversions previstes de 83,4 milions d'euros, la segona dada més alta d'aquesta corporació per darrere de l'any 2016, en què es va situar en 89 milions d'euros. Així ho ha confirmat l'alcalde, Joan Ribó, en una declaració prèvia al Ple Municipal del mes de febrer. Ribó ha assenyalat que "els pressupostos en aquesta casa es fan bé i s'executen molt".

L'alcalde ha destacat que es tracta de la segona dada més alta en execució d'inversions dels últims anys. Només en l'any 2016 la xifra va ser més elevada en situar-se en 89 milions d'euros. Ribó ha recordat que, en 2019, l'execució de les inversions va estar en 72 milions; en 2018, en 79; i en 2017, també en 79. Joan Ribó ha afirmat que "es tracta de resultats provisionals perquè estan pendents de signatura, però, segurament, se signaran demà". L'alcalde ha avançat, però, que li sembla "un bon resultat tot i viure una situació com la de la covid-19 que comporta una sèrie de limitacions" i ha demanat "que es compare amb els tres últims anys de govern del Partit Popular en el consistori, on la mitjana d'execució d'inversions va ser de 49 milions mentre que, en 2020, nosaltres estem en 83′ 4″.

Tot i això, Ribó ha volgut destacar que el Tribunal de Recursos Contractuals "està retardant mesos i mesos, que arriben pràcticament a anys, algunes inversions". En aquest sentit, l'alcalde ha posat com a exemple les obres de reforma de la plaça de la Reina, el Palau de la Música "i altres inversions menors, però que són molts milions d'euros".

Amb aquesta xifra d'inversions, l'execució pressupostària de 2020 va arribar al 83%. L'alcalde ha assenyalat "la importància de la inversió pública en èpoques de crisi com la que vivim en estos moments perquè fomenta la creació d'ocupació, impulsa l'activitat econòmica i serveix com a protecció social".

ROMANENT DE TRESORERIA

Joan Ribó ha destacat igualment que l'any 2020 es va tancar amb un romanent de tresoreria per a despeses generals de 53,5 milions d'euros mentre que el 2019 va finalitzar amb 57,7 milions i 2018, amb 62,1 milions d'euros. L'alcalde ha destacat que és una xifra més baixa que en anys anteriors, però que la considera "bona perquè ens permetrà afrontar la situació complexa causada pel coronavirus". L'alcalde ha conclòs afirmant que, "en aquesta casa, els pressupostos es fan bé i s'executen millor".
Destacats