València suspén les classes de la Universitat Popular i tanca instal·lacions esportives

Guardar

Gent practicant esport
Gent practicant esport

L'alcalde València, Joan Ribó, ha anunciat per a demà dijous una reunió del CECOPAL (Centre de Coordinació Operativa Municipal) per analitzar la situació a la ciutat i posar en comú les pautes per les quals s'estan adaptant les instal·lacions i servicis municipals a les directrius aprovades per la Generalitat contra l'expansió de la pandèmia. Ribó, ha insistit en la necessitat de reduir al màxim totes les interaccions personals, i ha qualificat la situació d'«alarmant».

«Des de l'Ajuntament fem una crida al fet que la ciutadania s'autoconfine al màxim de les seues possibilitats, ja que en aquests moments és molt important reduir tant com es puga totes les interrelacions». L'alcalde de València ha recordat que actualment, «les gràfiques reflecteixen una situació als hospitals i un nombre de persones mortes que descriuen una situació alarmant; i per tant hem de posar tot el que estiga de la nostra part».

L'Ajuntament va constituir el centre CECOPAL el mes de març passat, després de la declaració de l'estat d'alarma per la pandèmia de la COVID, i s'ha anat reunint periòdicament per a adaptar els servicis municipals a les diferents circumstàncies sanitàries i socials. En les últimes setmanes, i donats les dades creixents de contagis a la ciutat i a tot el territori estatal, l'Ajuntament ja va recuperar mesures com el teletreball del personal municipal, així com ha mantingut durant tot aquest temps la neteja i desinfecció de l'espai públic i dels edificis municipals.

SUSPENSIÓ DE CLASSES EN LA UNIVERSITAT POPULAR

En aquest context, la Universitat Popular ja ha anunciat la suspensió temporal de les activitats formatives des de demà dijous, dia 21, «donada la situació sanitària actual i vistes les mesures que el govern valencià va anunciar ahir». La regidora de Benestar Social i presidenta de la UP, Isabel Lozano, ha explicat que la suspensió de les classes es prolongarà, en principi, fins al 8 de febrer, en funció de l'evolució de la pandèmia. «Les actuals circumstàncies de crisi sanitària ens obliguen a adoptar mesures per a intentar contenir l'expansió de la covid-19», ha explicat Lozano, qui ha assenyalat que «seguint les recomanacions de l'alcalde de València i de les autoritats sanitàries sobre la importància del màxim confinament de la ciutadania, hem considerat convenient que, durant els períodes de confirmació i matricula, des del 21 de gener fins al 8 de febrer, queden suspeses les activitats formatives de la Universitat Popular, per a evitar la confluència de participants en les classes i de persones que acudeixen per a informar-se».

No obstant això, ha subratllat la regidora, les persones en procés de matriculació o que vulguen informació, continuaran sent ateses pel personal dels centres, ja que aquests estaran oberts a fi d'atendre el públic en les tasques d'informació i renovació de la matrícula. Com és conegut, des de fa tres anys el procés de matriculació és en línia, per la qual cosa l'atenció serà exclusivament informativa. L'horari d'obertura serà de dilluns a dijous de 10:00 a 13:00 hores i de 16:00 a 18:00 hores.

En les pròximes setmanes es valorarà de nou la possibilitat de prorrogar o no aquestes mesures, sempre en funció de l'evolució de la situació sanitària, ha explicat Lozano. La delegada i presidenta de la UP ha fet una crida, «donada la situació, i les mesures adoptades (que esperem que siguen temporals) al fet que les i els participants en les activitats guarden el màxim confinament domiciliari».

TANCAMENT DE TOTES LES INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

Per part seua, la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, també ha informat que a partir de demà quedaran tancades totes les instal·lacions esportives de la ciutat, tant les que estan baix sostre com les que estan a l'aire lliure, i suspeses totes les competicions de totes les edats (excepte les lligues professionals i internacionals i les competicions federades a nivell estatal).

«Amb això –ha explicat Bernabé- ens sumem a les mesures aprovades per la Generalitat per a frenar aquesta tercera onada de covid-19». El tancament de les instal·lacions esportives serà efectiu, en principi, des de demà dijous fins al pròxim 3 de febrer, encara que es podrà ampliar en funció de les directrius de les autoritats sanitàries. La delegada d'Esports ha manifestat el seu desig que «entre tots puguem corregir eixes dades negatives, i mentrestant –ha afegit- demanem a tots els valencians i valencianes que es queden a les seues cases».

Bernabé ha conclòs recordant a la ciutadania que aquelles persones que vulguen practicar esport «poden fer-ho de manera individual a l'aire lliure en les rutes que des de la Regidoria d'Esports vam posar en marxa durant la desescalada en la coneguda com a Ciutat del Running».

ES MANTÉ L'ACTIVITAT A LES SALES DE TEATRE

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha donat a conéixer també l'acord entre el col·lectiu de teatres privats de la Comunitat Valenciana i els responsables de les sales municipals, TEM i La Mutant, de mantenir l'activitat en els teatres públics i privats, tal com es contempla en les mesures aprovades per la Generalitat. Ibáñez ha explicat que aquest acord suposa una fita i un camí a seguir en la col·laboració publicoprivada i en l'entesa amb sectors econòmics a l'hora de generar un consens per a la presa de mesures i accions que afecten no sols la ciutadania, com a usuària i beneficiària de la programació cultural dels espais escènics concernits, també a la massa de treballadors de diferents àmbits, directament i indirectament relacionats amb l'escena valenciana. En el cas que s'avance finalment l'horari de la restricció de mobilitat nocturna, s'ajustaran nous horaris per a les representacions vespertines.
Destacats