València ret homenatge als seus centenaris i centenàries

Pilar Bernabé ressalta que enguany augmenten les dones centenàries que són testimoni dels avanços en igualtat d'oportunitats i drets

Guardar

Tercera edat
Tercera edat

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria d'Envelliment Actiu que dirigix Pilar Bernabé, dins de la setmana de les Persones Majors, s’està homenatjat a tots els veïns i veïnes de la ciutat que bufen cent ciris enguany. Destaca l'increment de dones respecte als homes en este esdeveniment anual dedicat als més veterans, als qui la regidora de Persones Majors, Pilar Bernabé, ha descrit com a "dones valentes que són testimoni dels avanços en la igualtat d'oportunitat i drets".

Este acte d'homenatge a les Persones Centenàries és "un dels més entranyables i emotius de l'any", ja que els 19 homes i dones que han sigut reconeguts i reconegudes "sou part de la memòria viva de València". En situacions normals este reconeixement s'hauria realitzat en el Saló de Cristall de l'Ajuntament al costat dels seus familiars. Enguany per causa de la covid-19 se'ls està remetent el reconeixement al seu domicili.

Els centenaris i les centenàries que han sigut reconeguts i reconegudes són: Federico Huse, Rosa Martí, Bàrbara Pastor, Alfonsa Palacios, Esperanza Lara, Mercedes Balaguer, Vicenta Marco, Abilia Martínez, Josefa Masmano, Clotilde Marco, Remedios Herrero, Encarnación Abad, Bonifacia Arias, Vicenta Castillo, Juan Germán Rodríguez, María Gisbert, Francisca Mora, Juana Eva Donate i Gaspar Pérez. Tots i totes són exemple de la millora de l'esperança de vida i de l'esforç i més enguany, on la crisi sanitària els ha colpejat més fort. Tots i totes són"una font inesgotable d'experiència, de saviesa i de generositat".

"Esta Regidoria sempre té en els seus objectius treballar per un envelliment saludable i actiu, i per això estem treballant per a poder obrir l'any 2021 els centres d'activitats de majors, amb totes les mesures de seguretat i higiene que ens establix la Conselleria de Sanitat", ha conclós Bernabé.

Arxivat a:

Destacats