València renova el conveni amb Cáritas per atendre dones víctimes d’explotació sexual

La Junta de Govern acorda la concessió d’ajudes per import de 150.000 euros a 48 entitats sense ànim de lucre per projectes culturals realizats en 2020

Guardar

Sergi Campillo Contratación Ajuntament
Sergi Campillo Contratación Ajuntament

La Junta de Govern Local ha acordat aquest divendres el conveni amb Cáritas per continuar amb el programa Jere-Jere d'atenció integral a dones que exercissen la prostitució i víctimes de tracta, segons ha explicat el vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo. Aquest òrgan col·legiat també ha aprovat la concessió d'ajudes per import de 150.000 euros a 48 entitats sense ànim de lucre que han realitzat projectes culturals a la ciutat en 2020. D'altra banda, l'Associació de Betlemistes de València ha estat seleccionada per muntar un pessebre artístic al Saló de Cristall per a aquestes festes de Nadal.

"Hem aprovat el conveni per a l'atenció a dones que estan en context de prostitució i possibles víctimes de tracta amb fins d'explotació sexual, que pateixen o han patit qualsevol tipus de violència, física, psicològica, emocional, sexual", ha manifestat Campillo amb relació al programa Jere-jere, en què participen vora un centenar de dones "en greu situació d'exclusió social i especial vulnerabilitat".

El vicealcalde també s'ha referit a "les ajudes que atorguem anualment per donar suport a projectes culturals en la ciutat de València" adreçades a entitats sense ànim de lucre, l'import global de les quals és de 150.000 euros i amb les que enguany han resultat beneficiades 48 associacions. "Se sumen a les ajudes que amb caràcter extraordinari i en compliment de l'Acord per a la Reconstrucció de València hem tret: una línia d'ajudes d'1.520.000 euros per a les indústries culturals de la ciutat, adreçades a les associacions sense ànim de lucre, les empreses culturals i els autònoms amb domicili fiscal en València". Per al regidor, "la cultura és un servici públic essencial i l'administració pública no pot quedar al marge de la situació que està vivint el món cultural a causa de la pandèmia".

D'altra banda, el comité de selecció del concurs per al disseny, realització, muntatge, manteniment i desmuntatge d'un betlem artístic al Saló de Cristall per a aquest Nadal ha triat, per unanimitat, el projecte presentat per l'Associació de Betlemistes de València, amb un pressupost d'aproximadament 8.000 euros, per tal de "mantenir l'esperit de les festes de Nadal tot i la pandèmia per gaudir el veïnat i també el turisme". A aquest pessebre se suma el de mida natural que l'Ajuntament instal·la a la plaça de la Reina i que s'exhibeix des d'aquest divendres fins al pròxim 6 de gener. "Ampliem així els espais d'interés per a aquestes festes i ajuda a evitar concentracions

Destacats