València reforça el treball de l’observatori del canvi climàtic

Guardar

0126 nova imatge Observatori Contra el Canvi Climàtic
0126 nova imatge Observatori Contra el Canvi Climàtic

"L'aposta per una València sostenible, eficient i respectuosa amb l'entorn com a model prioritari per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la ciutat no és un lema, sinó que és una realitat amb el treball diari que fem, per exemple, des de l'Observatori del Canvi Climàtic". Així ho ha destacat el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica de l'Ajuntament de València, Alejandro Ramon, en anunciar la licitació del nou contracte de gestió d'aquest equipament amb què "València se situa a l'avantguarda de la lluita contra el canvi climàtic en un context d'emergència climàtica".

La principal novetat, segons ha explicat el regidor, radicarà en el reforç de personal i pressupost per poder "augmentar notablement la capacitat d'atenció als centres educatius, amb visites in situ, i reduir la cua d'espera que s'ha anat generant gràcies al bon treball fet des de l'Observatori". En aquest sentit, Ramon ha posat en valor que en 2020, tot i les restriccions pel context sanitari, el volum de persones usuàries va arribar fins al 60 % del registrat l'any anterior i la valoració mitjana feta per eixes persones va ser d'un 9,18 sobre 10.

Les activitats d'educació ambiental de l'Observatori s'han mantingut, amb les preceptives restriccions segons la normativa sanitària. Els tallers, les activitats el material expositiu han gaudit de la fidelitat dels centres educatius i, en paraules del regidor, han pogut certificar així l'interés en la temàtica que aborden. "Al curs 2019-2020 desenes de classes de diversos centres educatius es van quedar sense poder reservar espai a l'agenda de l'Observatori, el que fa palesa la necessitat d'incrementar-ne els recursos humans i materials", ha explicat Ramon. És per això que al proper plec al qual es contractarà el servici d'educació ambiental s'ha establit un increment als recursos humans per a poder fer activitats als centres educatius.

"L'objectiu del nou plec és aprofundir en els canvis que hem anat fent des de 2018, amb una modernització del missatge, incorporant els darrers descobriments científics, digitalitzant les activitats que proposem i renovant la pedagogia", ha detallat Ramon. El contracte, de 85.300 euros anuals, més IVA, tindrà una durada de dos anys i es podrà prorrogar anualment en dues ocasions.

NOVA IMATGE CORPORATIVA

D'altra banda, l'Observatori del Canvi Climàtic ha renovat la seua imatge exterior amb el nou logo desenvolupat per Estudio Menta i les barres de l'escalfament global del climatòleg Ed Hawkins, que s'actualitza anualment i que mostra la progressiva substitució de les franges blaves que caracteritzaven fa unes dècades la temperatura mitjana del planeta per unes altres d'un roig encés que mostren com s'han incrementat eixes temperatures en els darrers anys.

"El nou logo pretén servir de far i permetre una ràpida identificació de l'edifici per part de la ciutadania, mentre que les "warming stripes" és una imatge icònica amb què incidim en la qüestió de la conscienciació ciutadana", ha explicat el regidor. "El canvi climàtic és una realitat i la Fundació València Clima i Energia aposta de nou per transmetre, per totes les vies al seu abast, la problemàtica a la ciutadania valenciana, amb l'objectiu de posar-hi fre de forma col·lectiva i impulsar els reptes de ciutat", ha afegit.

Destacats