València recorda que els animals de companyia no són "un simple regal de Nadal"

Guardar

1204 Cartell No sóc el teu joguet
1204 Cartell No sóc el teu joguet

La regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, ha presentat hui la campanya gràfica 'No soc el teu joguet', que llança un missatge de responsabilitat als pares i mares i consciència els xiquets i xiquetes de la importància de la decisió d'incorporar un animal a la família. La campanya, que ja és visible pels diferents barris de la ciutat, pretén fer una crida just abans de les dates nadalenques per reflexionar sobre la responsabilitat que suposa la tinença d'una mascota.

"És una decisió que s'ha de prendre tenint en compte la responsabilitat que implica tindre un animal de companyia en el nostre dia a dia, un ésser viu al qual haurem de dotar de tot el necessari per a garantir les seues necessitats no només en les dates nadalenques, sinó durant la resta de la seua vida", ha explicat l'edil.

Tal com ha destacat Tello, "aconseguir conscienciar en el respecte animal a les noves generacions és l'única manera per poder garantir un futur millor i més respectuós. Els animals són éssers vius amb sentiments, que cal cuidar i que no són joguets ni regals de Nadal".

Amb aquesta finalitat, s'ha plantejat una campanya amb un disseny elaborat per Cristina Durán, qui s'ha referit a "la idea de no deixar els animals oblidats en una prestatgeria com si foren joguets inanimats. Són éssers vius que tenen necessitats i hem de ser conscients d'elles quan ens decidim a tindre una casa, per això, una part de la il·lustració reflexa totes aquestes necessitats: un lloc per dormir, alimentació, cura i higiene i atenció veterinària. És per això que la campanya mostra un gat sorprés perquè s'ha quedat abandonat en una prestatgeria, lluny de tot allò que necessita".

Es repartiran cartells i separadors a les dependències municipals, com ara biblioteques, juntes de districte, mercats, col·legis, centres de joventut i instal·lacions esportives municipals, així com als pobles de València i a la totalitat de les clíniques veterinàries de la ciutat.

D'altra banda, la regidora ha fet balanç del nombre d'adopcions que s'han dut a terme al centre municipal des de gener fins novembre de 2020: s'ha arribat a les 964, concretament han sigut 509 gossos i 258 gats, "de forma que el centre de Benimàmet té actualment les xifres més baixes d'aforament dels últims anys".

Destacats