València rebaixarà la taxa de clavegueram a les empreses

Guardar

0113 Taxa clavegueram (9)
0113 Taxa clavegueram (9)

L'Ajuntament ha anunciat una rebaixa en la taxa de clavegueram que suposarà un estalvi de més de dos milions d'euros, l'any 2021, per a les empreses de la ciutat de València. Aquesta mesura ha sigut anunciada en una roda de premsa conjunta en la qual han participat la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía i el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, qui ha afirmat que "Aquesta rebaixa s'ha dissenyat tenint en compte que buscàvem un efecte sobre les activitats econòmiques". La rebaixa afectarà els trams de consum més alt, que són els que corresponen a les activitats econòmiques. Aquesta mesura pretén beneficiar a les empreses que més s'estan veient afectades per les restriccions, i especialment a l'hostaleria.

Valía ha recordat que anteriorment es va ajustar la taxa aplicant trams, "per a premiar el consum responsable tant de famílies com negocis". La taxa es va dividir en quatre trams, i els dos primers no van augmentar en l'últim any, és a dir el seu preu estava congelat. Aquesta nova mesura que s'acaba d'anunciar preveu una rebaixa del 4,5% en el segon tram, del 7% en el tercer tram i del 12% en el quart. "Un restaurant de mitjana s'estalviarà entorn de 150 o 200 € a l'any i altres usuaris que realitzen un ús intensiu, com a gimnasos o hotels es poden estalviar fins a 2000 euros".

Es tracta d'una "mesura necessària que contribuirà a la reactivació econòmica de la nostra ciutat, especialment en els sectors més afectats, que són els que necessiten ara mateix este tipus de mesures" ha afirmat Valía.

Per a Sanjuán "és important el missatge que transmet aquesta mesura" especialment en aquest moment en què "lamentablement comencen a ser necessàries més restriccions sobre l'activitat econòmica". Per al regidor les administracions estan obligades a prendre aquestes mesures restrictives per a salvar vides, "però amb empatia amb els sectors que a més de la seua salut s'estan jugant la seua continuïtat. Restriccions per a salvar vides i ajudes per a salvar treballs"

Aquesta mesura se suma a la suspensió durant sis mesos de les taxes de taules i cadires, mercats extraordinaris i quioscos, que seran aprovades aquest divendres per la Junta de Govern Local. Mesures que es podran prorrogar segons evolucione la situació, i que tenen l'objectiu de salvar empreses i llocs de treball.

Destacats