València ratifica els Honors i Distincions de la ciutat de 2021

Guardar

Imatge del balcó de l'Ajuntament de València
Imatge del balcó de l'Ajuntament de València

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat aquest dijous la concessió dels Honors i Distincions de la ciutat de València 2021, que es lliuraran el pròxim 8 d'octubre, en un acte solemne que se celebrarà en l'Hemicicle Municipal, en el marc de les celebracions del Dia de la Comunitat Valenciana, 9 d'Octubre. La Corporació ha aprovat per unanimitat la concessió de les Medalles d'Or de la Ciutat, i els nomenaments de Fills i Filles Predilectes, i Fills i Filles Adoptius.

Tal com ha destacat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, "es tracta de ratificar els honors i distincions que l'Ajuntament atorga, durant un acte solemne en el qual la ciutat mostra a les persones que aprecia, que li l'han guanyat". De fet, el passat mes de juny, el Ple Municipal va aprovar iniciar actuacions encaminades a concedir els títols honorífics que, després de la tramitació pertinent, han sigut aprovats en la sessió de hui.

El municipi reconeixerà com a Fills Predilectes de la Ciutat a les següents personalitats: Vicente Enguídanos Grancha (a títol pòstum), artesà de la seda de la ciutat, l'últim "velluter", hereu d'un ofici tradicional que, si escau, es remunta a quatre generacions arrere; la il·lustradora i artista plàstica Cristina Durán Costell, que va ser presidenta de l'Associació Professional d'Il·lustradors de València (APIV), i guanyadora en 2019 del Premi Nacional del Còmic, per la seua obra 'El dia 3'; i Josefa Carrión Rodrigo, "Carri", referent fa més de mig segle del bàsquet femení, esport en el qual ha sigut pionera des dels anys cinquanta.

Seran reconeguts com a Fills Adoptius el dissenyador valencià Francis Montesinos, nascut en la localitat de Llíria, però la trajectòria professional de la qual en el món de la moda, jalonada de premis i reconeixements, ha estat estretament lligada a la ciutat de València; i el reconegut cuiner valencià Ricard Camarena, nascut a Barx, que al seu Premi Nacional de Gastronomia summa nombrosos reconeixements internacionals, com tres Estels Michelin i tres Sols Repsol. A més l'Ajuntament reconeixerà, també a títol pòstum, la labor professional del dramaturg, gestor cultural i periodista natural d'Alcoi Juan Gil Albors, mort al febrer de l'any passat. Gil Albors va ser, segons l'Acadèmia de les Arts Escèniques d'Espanya, de la qual va ser membre, "el més important dramaturg valencià del seu temps i un autor fonamental de transició en el teatre valencià dels anys 60 i 70, que va saber allunyar el teatre valencià del seu contingut més localista per a situar-ho en una esfera molt més universal".

Finalment, la Corporació lliurarà la Medalla d'Or de la Ciutat a l'entitat Mira'm Fundació, que treballa per a millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA (Trastorn d'Espectre Autista) i la de les seues famílies, i que actualment presta servei a més de 215 famílies de València i de Gandia. I també s'ha volgut reconéixer amb una Medalla d'Or de la Ciutat la labor de la plantilla de treballadores i treballadors de l'Ajuntament de València "pel seu treball sense descans durant tot l'estat d'alarma a causa de la pandèmia de coronavirus, que ha permés que l'Ajuntament haja oferit una resposta de fortalesa i eficiència davant la situació d'emergència social".

L'acte de lliurament dels Honors i Distincions de la ciutat de València donarà començament a les 12.00 hores del dia 8, en el Saló de Plens de la Casa Consistorial, en la jornada vespra de la festivitat que commemora la identitat del poble valencià, i en la qual se celebra la tradicional Processó Cívica encapçalada per la Real Senyera.

 

 

 

 

Destacats