València proposa un front comú contra la bretxa digital

Guardar

1204 reunió bretxa digital
1204 reunió bretxa digital

El regidor d'Agenda Digital de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, s'ha desplaçat hui a Alacant per tal de celebrar una reunió de treball a la Conselleria d'Innovació, Universitats i Societat Digital ubicada a la Ciutat de la Llum. Fuset s'ha trobat amb la directora general per a la Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz, la directora general d'Innovació, Sonia Tirado, i el director general per a l'Avanç de la Societat Digital, Pedro Agustín Pernías, per a explicar el treball de transformació digital i en matèria de Smart City del consistori i establir vies de cooperació.

En la reunió el regidor ha traslladat la voluntat de València de "fer un front comú amb institucions com la Generalitat per tal d'avançar en les oportunitats de la transformació digital i contra la bretxa que afecta, en totes les seues expressions, a milers de persones" i ha recordat que "la crisi de la COVID-19 ha accelerat la digitalització, però també la dependència d'internet per a moltes activitats de ciutadania i empreses i les institucions hem d'implicar-nos perquè ningú es quede arrere".

En aquest sentit a la reunió s'ha convidat a la Generalitat a sumar-se a la reivindicació de l'Ajuntament de València a les principals empreses de telecomunicacions -reiterada aquesta setmana per carta- a les quals insta a oferir connectivitat òptima a tot el terme municipal incloent els pobles de València. Fuset ha informat als representants autonòmics de les conclusions d'una primera anàlisi segons la qual la població de bona part d'aquests nuclis "té problemes per a desenvolupar el teletreball o els estudis a distància, problemes que aquest ajuntament vol contribuir a erradicar encapçalant aquesta justa petició".

Fuset, que va aprofitar per a explicar als responsables autonòmics de la digitalització alguns dels projectes en marxa de l'Oficina de Ciutat Intel·ligent, també ha recordat que l'Ajuntament de València "és l'administració local millor digitalitzada d'Espanya i un emergent referent internacional en Smart City". I al mateix temps que ha oferit l'experiència local per a guiar altres ciutats valencianes ha reivindicat espai perquè els ajuntaments tinguen un paper actiu en la gestió dels fons de reconstrucció europeus destinats a la digitalització. "València ja gestiona amb èxit importants projectes tecnològics i estem preparats per a destinar eixos recursos per a nous reptes amb què millorar la qualitat de vida de la gent, la sostenibilitat de la ciutat i generar noves oportunitats econòmiques", ha afegit.

Destacats