València proposa llotges separades per a la Cavalcada de Reis: "Si podem fer-la de manera segura, es farà"

Guardar

cabalgata-valencia
cabalgata-valencia

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha indicat aquest dilluns que la Cavalcada de Reis a la ciutat es farà si es pot dur a terme de manera segura i si atenent a això té el vistiplau de les autoritats sanitàries de la Generalitat. En aquesta línia, ha apuntat que si no fora així, no es faria.

"La farem si ens autoritzen i no la farem si no ens autoritzen. Així de clar ho diem", ha exposat el primer edil. Ha recordat que l'Ajuntament ha plantejat a la Conselleria de Sanitat, a través del regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, un format de Cavalcada de Reis similar al de la Batalla de Flores, amb llotges separades i així espais diferenciats per al públic.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera en una entrevista en Les notícies del matí de À Punt Mèdia, recollida per Europa Press, preguntat per aqueix acte previ al dia de Reis. "Ha de respondre la Generalitat si podem fer en determinades condicions, semblants a les de la Batalla de Flores, la Cavalcada de Reis. Amb uns espais tancats", ha indicat.

El primer edil ha agregat que als responsables municipals "deixar la Cavalcada de Reis sense fer" els "costa" però ha subratllat que "si les autoritats sanitàries consideren que no s'ha de fer, no es farà".

"Nosaltres hem fet un plantejament a la Generalitat, el de fer-la amb una sèrie de llotges, aïllant als xiquets i sortejant les llotges. Si no es pot fer d'aqueixa forma, no es farà", ha agregat Joan Ribó.

D'aquesta manera, ha assegurat que el consistori respecta "sempre" i respectarà "escrupolosament, les normes de sanitat" i ha asseverat: "si podem fer-ho de manera segura, es farà".

Ribó ha considerat que la resposta no va a poder demorar perquè organitzar la cavalcada si es realitzara suposa contractar determinats serveis. "Cal decidir-ho ràpidament perquè això implica contractar determinades coses, per exemple, les llotges", ha manifestat.

"COSES QUE NO ES PODEN FER"

D'altra banda, respecte a altres actes de Nadal que enguany no es podran celebrar a València com Expojove a causa de la pandèmia de la Covid-19, l'alcalde ha afirmat que per aquesta crisi sanitària "hi ha coses que no es poden fer" com aqueix certamen infantil i juvenil. "És una qüestió clara", ha dit.

Quant a la il·luminació nadalenca de la ciutat Joan Ribó ha comentat que es manté i que l'administració municipal intentarà que "siga més --extensa-- per a compensar altres coses que no es poden fer".

Arxivat a:

Destacats