València programa 5 estratègies per desenvolupar la innovació a la ciutat

Guardar

Ciudad_politecnica_de_la_innovación
Ciudad_politecnica_de_la_innovación

L'Ajuntament de València ha aprovat un marc estratègic que permet abordar l'impuls de la innovació orientat a missions. Així es programa a través de les Missions València 2030, que el consistori ha presentat a la Comissió Europea per aconseguir la Capitalitat Europea de la Innovació, i que es compon de 5 estratègies, 12 compromisos estratègics i 80 accions d'innovació per al període 2020-2023.

Les 5 estratègies públiques en matèria d'innovació són les línies globals d'actuació, concretades en objectius, projectes i accions que guarden relació entre si i es planifiquen per orientar l'activitat innovadora de la ciutat.

La primera línia estratègica, anomenada 'Governar la innovació', té com a propòsit "anticipar a València en les tendències europees sobre orientació a missions i realitzar les transformacions organitzatives i instrumentals necessàries perquè es facen realitat: possibilitar l'engranatge entre institucions públiques i societat civil", ha explicat l'alcalde de València, Joan Ribó.

En segon lloc, es treballa per impulsar la creativitat, l'atracció de talent i el reconeixement a la investigació i innovació amb un objectiu "ferm": "enfortir l'ecosistema innovador de València", ha dit l'alcalde, qui s'ha referit a les múltiples empreses i entitats que han format els hubs d'innovació al voltant de Las Naves o a La Marina, a València.

La tercera línia estratègica que presenta València és clau perquè "tot allò que s'aconseguisca en matèria d'innovació es quede a la ciutat: que les persones senten i visquen com els processos innovadors milloren el seu dia a dia. Sense això, estaríem parlant d'entelèquies. Este posicionament, estem segurs que serà un avantatge competitiu en l'accés als recursos europeus".

Per la seua part, el regidor d'Innovació, Carlos Galiana, ha desgranat les dues últimes línies estratègiques: "d'una banda, crear i enfortir aliances i xarxes locals, autonòmiques, estatals i internacionals en matèria d'innovació amb totes aquelles persones i organitzacions que perseguisquen les nostres mateixes finalitats" i, d'altra banda, "comunicar el valor de la innovació a la societat, és a dir, valorar la investigació i el seu impacte perquè les persones perceben la seua rellevància".

Cadascuna d'estes línies incorporen uns compromisos estratègics que desenvoluparan la política pública en matèria d'innovació orientada a missions de València.

Línia estratègica 1: Governar la innovació a València:

1. Incorporar una visió estratègica i transversal de la innovació orientada a missions.2. Impulsar la compra pública d'innovació.3. Observar tendències i usar Big Data i Intel·ligència Artificial des de l'ètica i l'humanisme en un entorn 4.0.

Línia estratègica 2: Crear mirada i cultura innovadora a València:

4. Potenciar la capacitació de les nostres persones en innovació i creativitat.5. Impulsar la creativitat, la investigació i l'atracció de talent.6. Reconéixer i valorar la innovació social i urbana.

Línia estratègica 3: Impulsar la innovació social i urbana a València:

7. Impulsar el desenvolupament de projectes d'innovació social i urbana.8. Crear espais on experimentar a València: laboratoris i Sand Boxs.9. Potenciar els hubs d'innovació de la ciutat de València.

Línia estratègica 4: Enfortir les aliances i les xarxes innovadores de València:

10. Impulsar aliances de València.11. Activar aliances i xarxes locals, nacionals i internacionals amb la innovació de València.

Línia estratègica 5: Comunicar el valor de la innovació a la societat de València:

12. Comunicar socialment el valor de la innovació.

• Portal web Missions València 2030: www.missionsvalencia.eu

Arxivat a:

Destacats