València pilotarà un projecte d'Agenda Urbana 2030

Guardar

1127 JGL (2)
1127 JGL (2)

València pilotarà un projecte d'Agenda Urbana 2030 "que servirà d'exemple i serà exportable a la resta de ciutats espanyoles", gràcies a un protocol de col·laboració amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana aprovat hui per la Junta de Govern Local. Ho ha explicat el vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, en la roda de premsa posterior a la reunió de l'òrgan col·legiat. Aquesta experiència pilot està basada en l'Estratègia Urbana de València 2030 "per aconseguir una ciutat més sostenible, habitable i humana" i orientarà a altres municipis per a l'elaboració dels seus respectius plans d'acció.

"La ciutat de València ja va començar a treballar des del principi d'aquest mandat per generar una Estratègia Urbana València 2030 alineada amb els objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Organització de Nacions Unides —sostenibilitat i emergència climàtica, i equitat i reducció de les desigualtats— per aconseguir una ciutat més sostenible, habitable, humana i, en definitiva, una ciutat millor per als veïns i veïnes de la nostra ciutat", ha assenyalat Campillo. "Evidentment el full de ruta d'aquesta estratègia s'ha vist afectat per la covid-19, però paradoxalment la pandèmia ha demostrat que encara hem d'anar més ràpidament per impulsar aquest marc per al nou model de ciutat".

Per al seguiment i avaluació de les actuacions previstes en el protocol subscrit entre les dues institucions es crearà una comissió, que comptarà almenys amb dos membres designats pel Ministeri i dos en representació de l'Ajuntament. El protocol té una vigència de dos anys, prorrogables automàticament per voluntat de les dues parts. El regidor ha afegit que "València és una de les poques ciutats d'Espanya a tindre aquest protocol amb el Ministeri perquè hem avançat prou amb l'Estratègia Urbana".

El vicealcalde ha recordat així mateix altres assumptes acordats hui a la Junta de Govern: la creació de l'Àrea de Prioritat Residencial 'Ciutat Vella Nord', l'ampliació de l'abonament social de l'Empresa Municipal de Transports 'EMT amb Tu' per arribar a més persones en situació de vulnerabilitat, i la constitució d'una borsa de treball de psicòlegs i psicòlogues per reforçar, entre altres, la plantilla de Servicis Socials.

Destacats