València participarà en CITYxCITY Festival com a referent internacional en l'ús de plataformes de ciutat intel·ligent

Guardar

Plaça de l'Ajuntament de València
Plaça de l'Ajuntament de València

Tècnics de l'Oficina Smart City de l'Ajuntament de València han participat hui en la primera edició del CITYxCITY Festival, esdeveniment anual d'Open & Agile Smart Cities que - en format digital per la crisi covid-19 - ofereix a ciutats i empreses de tot el món informació sobre els canvis globals i els últims coneixements sobre la transformació digital urbana.

El regidor d'Agenda Digital, Pere Fuset, ha explicat que Smart City València ha sigut convidada a exposar la seua experiència en la jornada internacional "Plataformes de dades urbanes: estàndards globals per a la gestió integrada de dades urbanes" que s'ha centrat en l'increment de la demanda de plataformes per a la gestió de dades urbanes.

Segons Fuset "les plataformes de dades s'estan convertint en eixos clau per a la transformació digital dels serveis públics. Una vegada més, l'experiència de València es converteix en una referència global d'innovació tecnològica, que contribuirà a millorar la qualitat de vida de les persones".

El regidor d'Agenda Digital ha explicat que des de l'ONU han encarregat a València liderar un grup de treball referent a l'ús de plataformes smart city. Així, "València ha explicat la seua experiència i ha compartit amb ciutats de tot el món els beneficis per a les administracions locals de l'ús d'estàndards oberts i les plataformes urbanes." Els tècnics municipals han exposat la innovadora trajectòria de l'Oficina Smart City, així com l'ús la Plataforma de Ciutat per a integrar diferents servicis municipals, i altres eines digitals que faciliten tant la presa de decisions per part dels gestors municipals com la comunicació fluida amb la ciutadania.

Per a Fuset, un bon exemple d'això "va ser la posada en marxa del portal ciutadà Covid19 València, que va ser reconegut entre els tres millors projectes smart city en matèria de dades per la consultora internacional IDC en els seus premis per a Europa i Àsia Central".

Destacats