València ordena el tancament del Gulliver hores després de la seua reobertura per "incidències" en els tobogans

Guardar

0108 Remodelació Parc Gulliver
0108 Remodelació Parc Gulliver

El vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha ordenat aquest dilluns el tancament immediat del Parc Gulliver per "prudència" davant les queixes de diverses famílies que al llarg del dia han comunicat incidències relacionades amb rascades i picors en els xiquets i xiquetes després d'utilitzar els tobogans. El consistori ha iniciat una investigació per a determinar les causes.

El Gulliver, un dels espais de jocs "més emblemàtics" de la ciutat, havia reobert aquest dilluns després d'un període tancat des de l'inici de l'estat d'alarma, el març de 2020.

La reobertura, segons apunta el consistori en un comunicat, comptava amb l'aval dels informes tècnics dels enginyers de l'Organisme Autònom de Parcs i Jardins Singulars, encarregat del seu manteniment, després de revisar l'estructura i haver reparat alguns desperfectes menors, entre altres, afegir pedra per a esmorteir caigudes.

Sobre aquest tema, Sergi Campillo ha assegurat que el Gulliver "sempre ha tingut fama de trencar alguns pantalons, però davant les incidències detectades hui s'ha ordenat el tancament immediat de les instal·lacions".

El consistori ha iniciat una investigació per a determinar les causes i el vicealcalde demanarà un informe extern que valide les condicions de seguretat. Mentrestant, el parc romandrà tancat, ha apuntat.

"És una notícia imprevista i dolenta, però la seguretat dels xiquets i xiquetes és el més important", ha conclòs Campillo.

L'Ajuntament de València reobria aquest dilluns novament al públic el Parc Gulliver, que es trobava tancat des de l'inici de l'estat d'alarma el març de 2020. El recinte està a l'espera d'una pròxima reforma integral del parc que ja està licitada.

No obstant això, durant el temps que ha romàs tancat, s'han dut a terme treballs de reparació dels elements d'enfilat i les baranes de cordes a causa del seu desgast, a més d'algunes fissures aparegudes en la coberta de la figura i s'han incorporat 70 tones de grava de cant redó al seu voltant que, seguint el disseny original, permet esmorteir els possibles impactes i caigudes. La zona enjardinada que envolta el Gulliver també ha sigut intervinguda amb treballs de poda, sega i retallada.

Destacats