València obrirà en març les zones de jocs infantils

Després de set mesos tancats, l'Ajuntament de València està a l'espera de la flexibilització de les restriccions per part de la Generalitat per a la seua reobertura

Guardar

parque-valencia
parque-valencia

Han passat set mesos des que es va ordenar el tancament de les 664 zones de jocs infantils repartides per la ciutat amb la finalitat d'evitar l'expansió del coronavirus. Finalment, l'Ajuntament de València ha anunciat que tornaran a obrir-se al llarg del mes de març gràcies al descens de casos i morts.

Per a això, en totes les instal·lacions s'hauran de seguir els protocols de prevenció establits per Sanitat, així com la distància interpersonal o la desinfecció de mans quan s'utilitzen, com així ho ha confirmat l'Ajuntament.

La reobertura dels jocs infantils està condicionada per la flexibilització de les restriccions que la Generalitat ha anunciat en la línia de l'obertura de terrasses en l'hostaleria o l'eliminació dels tancaments perimetrals durant els caps de setmana a les ciutats amb un nombre d'habitants superior als 50.000.

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha confirmat la reobertura dels espais infantils després de la reunió que ha mantingut amb la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro. El regidor ha aclarit que la mesura és segura, ja que hi ha una "evidència científica que el coronavirus es contagia, sobretot, en espais tancats". A més, ha recordat que la prohibició de l'ús dels parcs al setembre, en coincidència amb l'inici del curs escolar, va ser una decisió adoptada pel mateix Ajuntament i no per la Generalitat.

A tot això, ha afegit que "esperarem a la reunió de la Comissió Interdepartamental de l'executiu valencià que adoptarà decisions per a portar avant l'estratègia de la desescalada amb l'alçament de restriccions adoptades durant el mes de febrer a conseqüència de la situació epidemiològica a la ciutat".

Destacats