València obri el termini per a les ajudes del Pla Resistir dirigides als sectors tradicionals

Guardar

rebajas-falleras
rebajas-falleras

L'Ajuntament de València obrirà demà el termini de sol·licitud de les Ajudes del Pla Resistir dirigides als sectors productius tradicionals valencians, amb les quals destinarà fins a 2,3 milions d'euros per a pal·liar els efectes de la crisi derivada de la COVID-19, unes ajudes que es podran sol·licitar fins al 6 d'abril.

"Amb aquesta convocatòria, amb les quals esperem ajudar a més de 500 professionals, fem costat als sectors econòmics relacionats amb les festes de la nostra ciutat, un sector vital per a València, lligat a les nostres tradicions i la nostra essència com a ciutat", ha explicat la responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

Així doncs, aquests sectors estan formats pel conjunt d'artistes de falles i artistes de carrosses, indumentaristes, orfebres, pirotècnia, bandes, estendards, insígnies, floristes i revistes i altres mitjans de comunicació (webs i altres) l'activitat dels quals estiga directament vinculada a les festes falleres i/o festes tradicionals de la ciutat o barques de promoció turística en l'Albufera i la Marina.

"Vull recordar i posar en valor que València és la ciutat que més ajudes directes ha donat en tota Espanya, perquè el que volem és injectar liquiditat de manera immediata per a reactivar l'activitat econòmica local. Aqueixa és la línia que acordem des del primer moment amb la patronal i és el que estem complint. En la Comunitat Valenciana i València hem sigut pioners", ha assegurat Bernabé.

Aquestes ajudes, que són compatibles amb qualsevol altra subvenció, es dirigeixen a cobrir les despeses corrents de l'activitat realitzada per les persones treballadores autònomes i les microempreses amb un màxim de 10 persones treballadores.

A més, per a poder ser beneficiari o beneficiària d'aquestes ajudes tots els i les sol·licitants que operen en aquests sectors tradicionals han de tindre el seu local de desenvolupament de l'activitat en el terme municipal de València.

Les prestacions seran de 2.000 euros com a base, una quantia que s'augmentarà en 200 euros per empleat i empleada i, igual que en l'anterior convocatòria de les ajudes Parèntesis del Pla Resistir, es tramitaran de manera urgent.

2021, un any marcat per les ajudes directes per a reactivar l'economia local

Bernabé ha explicat que el present any estarà marcat per la posada en marxa de diverses línies d'ajudes directes dirigides als sectors econòmics que més el necessiten. "El nostre objectiu és atendre a tots els professionals afectats i activar l'economia local", ha subratllat la regidora.

En aquest sentit, ha concretat que gràcies a les anàlisis que realitza el panell de seguiment "podem detectar quins són els sectors econòmics més afectats. I també ens ajuden a identificar-los les línies que marquen les convocatòries d'ajudes d'altres administracions, com el Govern Central o la Generalitat".

De la mateixa manera, Pilar Bernabé ha recordat que amb la primera línia d'Ajudes Parèntesis del Pla Resistir, el consistori ha destinat 12.586.200 euros per a ajudar a 5.227 persones autònomes i micropimes. Per tipologia d'establiments, són majoritaris els sectors de la restauració i turisme, així com les instal·lacions i clubs esportius i els mercats extraordinaris.

Destacats