València mostra el seu suport en el Dia Mundial de la lluita contra el VIH i la SIDA

Guardar

1201 Manifest sida (2)
1201 Manifest sida (2)

El regidor de Salut, Emiliano García, ha participat en la lectura d'un manifest pel Dia Mundial de la lluita contra el VIH i la SIDA, que ha tingut lloc en l'Hemicicle del Consistori. El regidor ha afirmat que per al Govern Municipal és una prioritat "detenir noves infeccions, evitar les morts per sida i acabar amb l'estigma i la discriminació" així com aconseguir "que tota la ciutadania tinga accés als servicis de prevenció, tractament, atenció i suport relacionats amb el VIH".

A l'acte han acudit també les regidores de Gestió de Recursos i Servicis Socials, Luisa Notario i Isabel Lozano, així com el regidor de Ciutadans Fernando Giner. A continuació membres de diferents associacions com ComitéVLC, Lambda, Àmbit, ASHECOVA, AVACOS-H o CALCSICOVA han llegit un manifest sota el títol "Que hui + que mai". En ell han expressat la importància de continuar donant visibilitat a una malaltia que porta ja quasi 40 anys "entre nosaltres". "Durant aquestes quasi quatre dècades s'estima que uns 76 milions de persones han contret la infecció pel VIH i al voltant de 33 milions de persones han mort". El manifest ha destacat la importància de "no permetre que aquesta crisi s'acarnisse de nou amb les persones més vulnerables i que cap persona es quede arrere", i ha sol·licitat als poders públics que articulen "mecanismes de protecció social que garantisquen l'accés a recursos bàsics per a aquestes persones".

El confinament i la pandèmia s'ha "acarnissat" especialment amb les persones que pateixen aquesta malaltia, "que estan vivint aquesta realitat des de l'aïllament, la soledat i l'ocultació".

Una altra de les de denúncies del manifest ha sigut "l'auge d'ideologies masclistes, homofòbiques, transfòbiques i xenòfobes, davant les quals diem des de la societat civil que no permetrem ni un pas arrere". Emiliano García ha rebutjat la discriminació de les persones portadores de VIH o malaltes de SIDA i ha fet una crida "a no previndre'ns de les persones sinó de les nostres conductes". García ha afirmat que malgrat la situació de crisi provocada per la covid-19 el Govern Municipal "no escatimarà esforços per aconseguir que es faça realitat el lema del manifest: hui més que mai, ni una persona arrere".

Destacats