València llança una convocatòria d'ajudes per al sector del taxi que beneficiarà a 2.400 persones

Les persones sol·licitants rebran un fix de 2.000 € que s'ampliarà amb 200 € per cada persona treballadora a càrrec

Guardar

taxi
taxi

L'Ajuntament de València llança una convocatòria d'ajudes directes per al sector del taxi. Així ho ha anunciat, aquest matí, la regidora de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, després que fora aprovat per la Junta de Govern Local. Aquestes ajudes, que beneficiaran a 2.400 persones de la ciutat de València, les podran sol·licitar les persones autònomes o micropimes, que estiguen censades a València i que estiguen donades d'alta en l'IAE en l'epígraf corresponent al sector del taxi.

De la mateixa manera que altres ajudes del Pla Resistir, les persones sol·licitants rebran un fix de 2.000 €, que s'ampliarà amb 200 € per cada treballador o treballadora fins a un màxim de deu persones. Per a llançar aquesta convocatòria, Bernabé ha explicat que "s'ha utilitzat els diners sobrants de les ajudes parèntesis del primer Pla Resistir". En aquest sentit, en total, l'Ajuntament de València destinarà mig milió d'euros inicials, "que es podrà ampliar fins a 5 milions d'euros per a arribar a totes les persones autònomes i microempreses del sector del taxi que les sol·liciten".

El termini per a sol·licitar-les s'obrirà l'endemà de la seua publicació – es preveu que serà per a després de Setmana Santa – i s'habilitaran 20 dies per a realitzar la sol·licitud. Bernabé ha recordat que és imprescindible realitzar els dos passos: la preinscripció i, després, la sol·licitud formal. "És necessari emplenar i entregar la documentació que ha d'acompanyar la sol·licitud, bé a través de la seu electrònica, o bé a través del registre presencial perquè siga efectiva i obtenir l'ajuda".

Per a resoldre aquells dubtes que puguen sorgir durant el procés, València Activa, a través de l'Oficina Re-Activa, ofereix assessorament personalitzat. Per això, tan sols serà necessari posar-se en contacte a través del webxat de l'Oficina Re-Activa, que trobaran en la pàgina web de València Activa; escriure al correu reactiva@valenciactiva.es; o telefonar al 010.

En la presentació d'aquestes ajudes també han sigut presents el president de la Confederació d'Autònoms del Taxi de la Comunitat Valenciana i de la Federació Sindical del Taxi de València, Fernando del Molino, i el president de l'Associació Gremial del Taxi, Ismael Arráez, que han agraït "la sensibilitat de l'Ajuntament de València i el diàleg mantingut per a tirar avant unes ajudes que eren tan esperades com necessàries per al sector".

En 2021, a més de les ajudes llançades per l'Ajuntament de València, també es podran acollir tant a les de la Generalitat Valenciana, com a les del Govern d'Espanya. Així mateix, Bernabé ha assenyalat que "amb el sobrant del primer Pla Resistir, continuarem llançant ajudes per a sectors afectats per la pandèmia que no han entrat en aquestes convocatòries", i ha recordat que encara queda la posada en marxa del segon Pla Resistir.

Arxivat a:

Destacats