València llança una campanya per promoure l’aparcament segur de les bicicletes al carrer

Els aparcabicis compten amb enganxines amb indicacions sobre com estacionar correctament la bicicleta per evitar que la furten

Guardar

campanya bici al carrer
campanya bici al carrer

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha presentat este matí la nova campanya per promoure l’aparcament segur de les bicicletes al carrer, coincidint amb el primer dia de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. Des d’este dimecres els punts d'estacionament de bicis de la ciutat compten amb enganxines amb indicacions sobre com lligar-la correctament per evitar que la furten, "perquè igual no tenim lloc a casa, tenim por que ens la lleven al carrer i al final deixem d’usar-la". La campanya també es difon a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de València.

El mateix dia en què comença la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2020, el regidor ha donat a conéixer esta iniciativa amb la qual "volem aconseguir donar una sèrie de pautes, com s’ha de lligar, amb quin cadenat i de quina forma les bicicletes en els aparcabicis perquè no existisca el temor que te la furten i això limite l’ús de la bicicleta".L’edil ha explicat que "igual no tenim lloc a casa, tenim por que ens la furten al carrer i al final deixem d’usar-la".

Les enganxines col·locades en els punts d’estacionament recomanen lligar el quadre i les rodes a l’aparcabicis i, si no es pot, al mobiliari urbà, però mai als arbres. A més, s’aconsella utilitzar cadenats de seguretat alta i combinar diferents tipus, a més de fixar els elements del vehicle que siguen fàcils de portar. Amb estos consells, que es difonen també a través de les xarxes socials de l’Ajuntament, "tot el món es podrà conscienciar".

Grezzi ha recordat que "enguany hem tingut que reenfocar les activitats amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, perquè no es poden fer actes al carrer multitudinaris". Per això, s’ha optat per "activitats i iniciatives de conscienciació i pedagògiques per continuar traslladant el missatge que València avança en les polítiques de mobilitat sostenible".

Arxivat a:

Destacats