València inicia el tràmit per a poder exercir el dret d'adquisició preferent de vivendes

Guardar

vivienda
vivienda

La Comissió Informativa de Desenvolupament i Renovació Urbana, Habitatge i Mobilitat de l'Ajuntament de València ha aprovat hui el conveni entre l'Ajuntament i la Conselleria d'Habitatge per a la cessió al consistori dels drets de tanteig i retracte a la ciutat de València. Així ho ha explicat la regidora de Vivenda, Isabel Lozano, qui ha subratllat que «hui donem un primer pas molt important per a adquirir una ferramenta essencial per a poder ampliar el parc de vivenda social de la ciutat».

Lozano ha afegit que «hi ha moltíssima població que no pot accedir a una vivenda de cap manera i que està vivint en condicions que no són òptimes, però amb aquesta ferramenta al nostre abast tenim ara un mecanisme més per tal d'avançar en garantir a tota la ciutadania el dret a una vivenda digna a la ciutat de València».

Una vegada aprovat per la comissió, el conveni s'aprovarà en el Ple municipal del pròxim dijous; moment, a partir del qual, l'Ajuntament podrà exercir aquest dret. De moment, la moció s'ha aprovat hui en la comissió amb els vots a favor de Compromís i PSOE i l'abstenció de PP, Ciudadanos i Vox.

Lozano ha dit que «una proposta així d'important, que obri la porta a incrementar la vivenda pública enfront dels fons voltor, hauria de tindre el suport explícit i ferm de tots els partits, però lamentablement sembla que aquestes formacions polítiques posen els interessos privats per damunt d'un dret fonamental com és el de tindre una vivenda digna i adequada». «Amb aquesta iniciativa, des del govern municipal, volem evitar que els immobles propietat d'entitats financeres es venguen a fons voltor, de manera que tallem els peus a l'especulació i a l'increment dels preus en l'habitatge de la ciutat. Des del govern de Joan Ribó tenim molt clar que és fonamental incrementar el parc de vivenda pública», ha conclòs la regidora.

El dret de tempteig i retracte és un dret que tindrà a partir d'ara l'Ajuntament de València perquè, en cas que un gran tenidor o entitat bancària posen en venda una sèrie d'habitatges, la ciutat puga adquirir-los abans que un fons d'inversió, amb les mateixes condicions i al mateix preu.

Destacats