València incentiva l'eficiència energètica del sector residencial i de l'edificació

Guardar

fincas
fincas

L'Ajuntament de València, a través del regidor delegat d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramón, i el Col·legi d'Administradors de Finques de València (ICAFV), mitjançant el seu president, Sebastián Cucala, han signat aquest dijous un conveni per a col·laborar en la incentivació i la promoció de l'estalvi i l'eficiència energètica del sector residencial i de l'edificació en la nostra ciutat.

Segons han explicat, un dels sectors més importants a l'hora de reduir les emissions, incrementar l'eficiència i augmentar la producció d'energia solar 100 % renovable és el residencial i de l'edificació en la nostra ciutat, atés que representa vora un 18 % del consum total d'energia de València. A més, han destacat el paper dels administradors de finques –per la seua posició de proximitat- com a professionals valuosíssims per a divulgar coneixements i bones pràctiques entre les comunitats de veïns i veïnes i propietaris i propietàries, per poder ser capaços de multiplicar aquesta informació i que arribe així a la immensa majoria de la població.

"València té vocació de ciutat neta, sostenible, lliure d'emissions i combustibles fòssils i per a això urgeix promoure la transició energètica cap a la descarbonització", ha explicat Ramón. "Entenem l'energia com a un bé social i entre els nostres objectius està l'apoderament ciutadà en la matèria, motiu pel qual hem d'oferir el coneixement necessari per a promoure l'estalvi i l'eficiència energètica, així com l'autosuficiència i l'autoconsum individual i compartit", ha afegit.

El conveni i el grup de treball mixt que es crea a la seua empara permetrà treballar amb més intensitat i suport en accions d'informació i capacitació dels seus col·legiats en matèria d'adaptació enfront del canvi climàtic, transició energètica i, particularment, comportaments i accions per a l'estalvi, l'eficiència energètica, el consum d'energia renovable, l'electrificació i l'autoconsum.

Per part seua, Sebastián Cucala, president de l'ICAFV ha definit com "una fita" la signatura del conveni, "dins del que ens plantegem com a col·legi i per la proximitat que tenim amb la ciutadania a l'hora de divulgar i fer-los arribar les iniciatives que es poden implantar en els edificis, amb vista a obtenir l'eficiència energètica i a complir amb els paràmetres que des de les institucions s'implanten quant al que es demanarà en un futur respecte a baix consum i emissió de carboni zero en les comunitats". A més, ha afirmat que "la creació del grup reforçarà totes aquestes iniciatives i la seua arribada a la ciutadania".

Ramón ha recordat que ja existeixen accions en marxa entre l'ICAFV i l'Ajuntament de València que, a través de la Fundació Municipal València Clima i Energia, són socis en un projecte de finançament comunitari que persegueix augmentar la sostenibilitat i la resiliència de les llars valencianes enfront dels impactes de l'emergència climàtica en la qual estem immersos.

Destacats