València impulsa la igualtat en l'ocupació i fomenta la conciliació

Guardar

Economia- feminista
Economia- feminista

La regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha explicat en el VI Congrés Estatal d'Economia Feminista, que se celebra aquests dies a València, l'aposta «decidida» que fa l'Ajuntament per «trencar les bretxes salarials a la nostra ciutat i fomentar la conciliació i corresponsabilitat de les tasques domèstiques».

Lucía Beamud ha dit que «el nostre Pla marc d'igualtat entre dones i homes compta amb una àrea d'ocupació, conciliació i corresponsabilitat per a fomentar els canvis d'actituds en la població que afavorisquen l'assumpció de responsabilitats compartides respecte a la funció social de les cures, amb 23 accions concretes. Una d'elles és realitzar estudis i investigacions amb perspectiva de gènere sobre les bretxes salarials, necessitats de conciliació i l'economia de les cures, tot això en col·laboració amb la Universitat de València».

La regidora Beamud ha recordat que el consistori «ha fet seus els principis de l'economia feminista que busca la igualtat entre homes i dones. Així, en els últims quatre anys s'han fet accions al voltant de l'economia feminista i concretament l'economia de cures, des de diferents perspectives, tant pel que fa a la conciliació i la corresponsabilitat (campanya «DomesTICs») com a l'anàlisi de la situació de les treballadores de la llar i de cures, especialment de les dones migrants (campanya «Elles mereixen més»).

Beamud s'ha compromés davant de tots els assistents al Congrés Estatal d'Economia Feminista que la seua regidoria «continuarà donant suport a aquestes mesures, a més de fer-ho també a la transversalitat de gènere en les polítiques municipals i la posada en marxa dels pressupostos municipals amb perspectiva de gènere, que es van començar a realitzar l'any 2018, amb alguns departaments municipals i que s'aniran ampliant progressivament. Totes estes accions són exemples concrets, d'aquesta implicació decidida que l'Ajuntament de València té amb les polítiques de gènere i feministes».

El congrés se celebra a València des de hui, dia 5, fins al pròxim 7 de setembre. Està estructurat en tres eixos: investigació-comunicacions, formació i acció i debat polític. Aquesta nova edició del Congrés d'Economia Feminista ve precedida de l'experiència i coneixement generat en les anteriors edicions i en les xarxes d'intercanvi i acció política que s'han alimentat des d'aleshores.

Arxivat a:

Destacats