València impulsa 34 projectes d'innovació dotats amb 700.000 euros

Guardar

Plaça de l'Ajuntament de València
Plaça de l'Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha concedit les subvencions a les idees i els projectes d'innovació englobats en el projecte Missions València 2030 i que abasten sectors tan diversos com la sostenibilitat, el medi ambient, la digitalització o la mobilitat. 34 projectes han resultat premiats i seran subvencionats amb 700.000 euros. El regidor d'Innovació, Carlos Galiana, ha mostrat la seua satisfacció perquè "València és pionera en aquesta governança europea de la innovació amb el focus posat en la millora de la vida de les persones i l'entorn en el qual viuen i es relacionen".

Dels 34 projectes premiats, 15 són projectes d'innovació que rebran subvencions per valor de 600.000 euros mentre que els 19 restants són iniciatives innovadores. Tots els projectes s'emmarquen en el programa global "Missions València 2030", que va ser aprovat pel Ple de l'Ajuntament el passat 28 de maig i que va rebre una aportació de 100.000 euros de la Unió Europea. "Missions València 2030" és un programa innovador que busca idees per a una ciutat més saludable, més sostenible, més compartida i més emprenedora.

El regidor d'innovació, Carlos Galiana, ha mostrat la seua satisfacció perquè "la resposta del talent innovador de la ciutat està sent magnífica i vull agrair-ho en primera persona". El regidor també ha indicat que "la innovació requereix consensos que donen temps, visibilitat i estabilitat per al futur, així com una visió transversal en les polítiques públiques i molt de treball en equip. Aquests seran els valors que ens duran a ser Capital Europea de la Innovació en el futur". Finalment, Galiana apunta que "València és pionera en aquesta governança europea de la innovació amb el focus posat en la millora de la vida de les persones i l'entorn en el qual viuen i es relacionen".

En total, als projectes innovadors s'han presentat 113 candidatures, un 92% més que en edicions anteriors. Les 15 premiades són les següents:

-TEC: Aplicació de transició energètica en comunitat que promou solucions ciutadanes per al canvi energètic.-Ecotira: Creació d'una central de compres ecològica en MercaValència que supere l'atomització de les iniciatives productives ecològiques i millore la connexió amb el teixit econòmic del municipi en un entorn de competència cooperativa.

-Platges sense plàstic: Investigació sobre l'origen dels residus de microplàstics i de deixalles a les platges de la ciutat de València amb la finalitat de solucionar la dinàmica dels fluxos de residus i detectar la seua procedència.

-Climòmetre: Observatori del Canvi Climàtic del municipi amb l'objectiu d'establir una plataforma que continga les dades necessàries i obertes per a realitzar de manera precisa i rigorosa quantificacions dels gasos d'efecte d'hivernacle.

-Connect@verd: Plataforma oberta digital de suport al disseny optimitzat i col·laboratiu de la infraestructura verda i blava de la ciutat de València secundant així el desenvolupament del Pla Verd i de la Biodiversitat de València.

-Enpiv: Innovació social amb impacte en hàbits saludables que proposa canvis en els centres d'atenció primària per a una avaluació nutricional i mapeig de la situació actual de l'obesitat infantil a la ciutat de València.

-Motion Lab: Innovació pedagògica per a una educació inclusiva que crea un espai permanent d'investigació per a incidir en les causes de l'obesitat infantil, el sedentarisme i per a ajudar a un envelliment actiu.

-STI: Solució Tecnològica Intergeneracional que uneix a àvies i avis amb els seus nets i netes fomentant la creativitat i reduint la soledat no desitjada, així com les bretxes digitals.

-NeuroDiverSI!: Desenvolupament de nous mètodes que impacten en la millora de l'accés al món laboral de les persones amb neurodiversitat.

-En Dansa: Metodologia innovadora per a adaptar el Barri de Natzaret a les necessitats de les persones majors per a la incorporació de la percepció corporal i la dansa comunitària.

-Cultura és vida: Aplicació que centralitza les condicions d'accessibilitat dels esdeveniments culturals i el tipus d'experiència que tindran les persones amb mobilitat reduïda desenvolupant pautes i condicions que augmenten la seua participació en els esdeveniments culturals.

-Inclusiva Creativa Online: Plataforma creativa en línia que potencia a les persones amb discapacitat intel·lectual creant sinergies entre empreses i associacions per a aconseguir una inclusió reeixida i la reducció de desigualtats laborals.

-València Immaterial: Noves formes de cogestió, governança i participació ciutadana aplicades a la gestió del patrimoni.

-Domèstiques Impuls: Innovació en les modalitats d'accés a l'habitatge mitjançant cooperatives d'habitatge en cessió d'ús.

-La Masovera: Innovació en l'accés a l'habitatge mitjançant una plataforma immobiliària de referència en les alternatives d'accés a l'habitatge.

D'altra banda, dels 19 projectes d'investigació i innovació premiats, tres treballen per una ciutat saludable, 5 busquen fomentar una ciutat sostenible, altres 5 estan orientats a crear una ciutat compartida, 1 és un programa innovador procedent de col·legis i instituts i 5 premien la millor tesi doctoral, treball final de màster o de fi de grau.

Destacats