València homenatjarà Blasco Ibáñez pel centenari del seu viatge als Estats Units

Guardar

412px-vicente_blasco_ibanez
412px-vicente_blasco_ibanez

L'Ajuntament està treballant en l'elaboració d'un programa d'activitats en memòria de la setmana d'homenatges (del 15 al 22 de maig de 1921) que la ciutat de València va dedicar a l'escriptor Vicente Blasco Ibàñez, després de la seua consagració internacional. "Estem fent una aposta ferma des de fa cinc anys per a recuperar una de les figures més internacionals que tenim els valencians", ha afirmat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, qui ha avançat que "es realitzaran activitats que celebren les seues gestes i iniciatives al voltant del món, per a donar-les a conéixer al públic general".

L'escriptor valencià va viatjar als Estats Units en 1919, on a més de donar xarrades en diferents universitats, va aconseguir gran èxit, especialment per la seua cèlebre novel·la "Els quatre genets de l'apocalipsi", que va ser portada al cinema i protagonitzada per Rodolfo Valentino.

En tornar a València, la ciutat va voler tributar-li un homenatge per a demostrar l'orgull i la satisfacció pels seus èxits. Així, el Consistori, encapçalat per l'alcalde, senyor Ricardo Samper, va preparar una sèrie de celebracions que van celebrar el retorn de Vicente Blasco Ibáñez a la seua terra natal, convertit en un autèntic heroi.

La regidora ha recordat que "València va ser la ciutat que va veure créixer l'escriptor i polític i on va residir obrint les portes de la seua casa a tots aquells que s'acostaven fins ella i per això és tan important que València faça aquest tipus de reconeixements i activitats en honor de la seua figura".

ACTIVITATS PREVISTES

En complir-se cent anys d'aquesta efemèride, des de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals s'està treballant en l'elaboració d'un programa d'activitats, que es duran a terme en les condicions que permeta la situació sanitària.

• Presentació del logo oficial del Centenari.• Trasllat definitiu al vestíbul del Cementeri General del sarcòfag que va esculpir Mariano Benlliure, depositat en l'actualitat al Museu de Belles arts.• Publicació dins de la col·lecció "Documenta", de la Biblioteca Blasco Ibáñez, de la Casa Museu, d'un llibre on queda patent la projecció universal del novel·lista; així com del facsímil d'una publicació de 1921.• Creació de rutes virtuals per la València que va visitar l'homenatjat en retrobar-se amb el seu poble.• Mostra expositiva a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament de València. S'espera fer coincidir la inauguració amb les dates de l'efemèride.• Confecció d'una maleta didàctica, una eina de caràcter instrumental, per a acostar la vida i l'obra de l'escriptor als escolars.

Aquestes activitats coincidiran amb la immediata remodelació del conjunt expositiu de la Casa Museu Blasco Ibáñez i del seu jardí, on s'espera que puguen tindre lloc diverses activitats dirigides al públic en general.

Destacats