València formalitzarà l'adjudicació de la redacció del projecte d'obra per a adequar el Palau de la Música

Guardar

Palau_Musica_2
Palau_Musica_2

La regidora de Gestió de Recursos de l'Ajuntament de València, Luisa Notario, ha anunciat la formalització immediata de l'adjudicació del contracte de redacció del projecte bàsic d'execució i direcció d'obra per a l'adequació del Palau de la Música, una vegada el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) ha notificat la desestimació del recurs interposat per una de les empreses que optaven a l'adjudicació d'eixe contracte, amb la consegüent paralització de tot el procés.

"Aquesta resolució és més que una bona notícia", ha assegurat Notario. "Era totalment imprescindible que després de cinc mesos, aquest tribunal resolguera un recurs que ha paralitzat la posada en marxa del Palau de la Música durant massa mesos, el que ha impedit que a hores d'ara ja tinguem projecte redactat i obres en licitació", ha explicat. A més, ha recordat que aquest recurs se sumava al que va interposar el Col·legi d'Arquitectes, que també va ser desestimat mesos després pel TACRC. "Des de l'Ajuntament de València lamentem profundament aquests retards que s'estan produint a l'hora de resoldre els recursos perquè a la fi el que suposa és una paralització de la contractació pública en un moment en què és més que necessari incentivar l'activitat econòmica", ha destacat. A més, ha ressaltat que "el projecte del Palau de la Música sempre ha estat prioritari, motiu pel qual es va declarar el procediment d'urgència en la seua tramitació i només la interposició dels recursos ha forçat el bloqueig de l'activitat d'una institució cultural bàsica per a la ciutat de València".

Una vegada notificada aquesta resolució per part del TACRC, l'Ajuntament de València reprén el procés administratiu habitual i s'estima que la formalització del contracte es podrà dur a terme de forma immediata.

RECURS SOBRE L'ORA

D'altra banda, el TACRC ha desestimat també un dels dos recursos interposats contra l'adjudicació del nou contracte per a la gestió del servici de l'ORA. En este cas, el tribunal ha aplicat la seua doctrina sobre la discrecionalitat tècnica de l'òrgan de contractació i presumpció d'encert dels informes emesos, excepte error manifest o arbitrarietat, no observats en els informes emesos en aquest cas pel Servici municipal de Mobilitat Sostenible. No obstant això, la tramitació continuarà paralitzada ja que resta resoldre el recurs interposat per una altra empresa.

A més, el TACRC també té pendent de resoldre altres recursos especials interposats contra procediments de l'Ajuntament de València, com ara el de reforma de la plaça de la Reina o el lot 3 del contracte de neteja dels col·legis públics.

Destacats