València fa els primers passos per a l'elaboració del pla d'integritat de l'administració local

Elisa Valía: "és important que els qui treballem per dignificar les polítiques en les administracions públiques ho fem sempre coordinats"

Guardar

1003 Valía reunió Pla Transparència
1003 Valía reunió Pla Transparència

L'Ajuntament de València fa els primers passos per a l'elaboració del Pla d'Integritat de l'Administració Local. Així ho ha explicat la regidora de Transparència i Govern Obert, Elisa Valía, després de mantenir una reunió amb el director de l'Agència Valenciana Antifrau, Joan Antoni Llinares. LA regidora ha recordat que es tracta d'un element fonamental del nou Reglament de Transparència.

Tal com ha destacat Valía, per a donar resposta a tots els reptes que planteja aquest reglament "hem d'intensificar més si cap a la col·laboració interinstitucional amb organismes, entitats i altres administracions que treballen per consolidar les polítiques de bon govern". "És important que els qui treballem per dignificar les polítiques en les administracions públiques ho fem sempre coordinats", ha recalcat Valía.La regidora de Transparència ha recordat que aquest reglament "ens permet reconéixer les obligacions que tenim com a equip de govern i que es concreten en drets per a la ciutadania com d'accés a la informació o l'obligació de rendició de comptes per part de les administracions i que aprofundeix i millora la nostra democràcia de manera significativa". Valía ha remarcat que "encara que l'Ajuntament està complint amb les obligacions legals des de primer moment, volíem una norma més avançada i veritablement de gran importància i que estiguera a l'avantguarda dels reglaments de transparència al nostre país".

NOVETATS DEL NOU REGLAMENT

A més de la novetat del capítol de rendició de comptes que contempla un Pla d'Integritat de l'Administració Local i que es treballarà de manera conjunta amb l'Agència Antifrau Valenciana, la regidora de Transparència i Govern Obert ha recordat que altres innovacions són l'elaboració, seguiment, control, actualització i avaluació d'un registre d'estudis i informes contractats per l'Ajuntament de València, "així com l'increment notable de les obligacions de Publicitat Activa" respecte als mínims que marca la Llei estatal i l'anterior Reglament municipal de Transparència.
Destacats