València evoluciona cap a una ciutat més verda i sostenible

L’Ajuntament de València s’ha proposat la construcció de set nous parcs en la ciutat

Guardar

Jardins de Vivers
Jardins de Vivers

  • Un nou pulmó verd en el barri valencià de Beteró
  • El Parc Central: així serà el "nou pulmó" de València
  • El Parc Lineal de Benimàmet

València està evolucionant cap a una ciutat molt més verda. Cada vegada són més els barris valencians que compten amb zones enjardinades, que es converteixen en autèntics pulmons per als veïns, però a més, els futurs projectes urbanístics, com la conversió en zona de vianants de la Plaça de la Reina o la rehabilitació del Mercat de Grau, també incorporen en les seues propostes la creació de zones verdes que permeten el gaudi de zones d'ombra en els dies més càlids, però que, sobretot, modifiquen el paisatge de la ciutat fent-ho molt més amigable i respectuós amb el medi ambient.

I en aquesta mateixa línia és en la qual es treballa des de la Regidoria de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de València, encapçalada per Pilar Soriano. Així, per a aquest 2018, s'han proposat millorar la situació dels parcs de la ciutat, gràcies a una inversió que ronda els 4.870.000 euros. D'aquesta manera, i dins de les propostes més demandades dels pressupostos participatius en el programa 'Una València més verda', des del Consistori s'han proposat dur a terme diferents accions, com la plantació de 3.000 arbres, així com la construcció de set nous parcs en la ciutat.

En aquest sentit, algunes de les propostes més destacades són l'enjardinament de la Plaça Ámparo Arce, que ja està en procés, i es preveu que les obres tinguen una durada de quatre mesos; l'enjardinament a Silla-Esperanza, que compta amb un pressupost de 232.477 euros; el projecte de zona verda de la Plaça Portadors de la Verge; l'enjardinament de la Plaça Santa María Mazarrello amb 220.000 euros; o la zona de socialització per a gossos de Músic Ginés, entre altres.

Els horts urbans, una altra aposta per la sostenibilitat

Sens dubte, la moda dels horts urbans ha arribat per a quedar-se. I és que es tracta d'una pràctica saludable, sostenible i que, a més, contribueix a cura del medi ambient. Són molts els horts urbans que existeixen en la ciutat. Així, l'última incorporació, com ja anunciàvem a València Extra, serà en els barris de Malilla, amb 90 parcel·les que estaran disponibles a partir de maig, i en La Rambleta (Sant Marcel·lí), que comptarà amb 48 parcel·les, que no entraran en funcionament fins al mes de setembre o octubre.

Tots els detalls de com sol·licitar els horts urbans a València Extra

Arxivat a:

Destacats